Tabu
LIFESTYLE Psihologie

Dismorfia Snapchat, cel mai nou trend în materie de operații estetice

dismorfia snapchat trend operatii estetice

Filtrele Snapchat au prins viață tot mai mult în rândul tinerilor din România însă acest trend afectează foarte mult percepția despre ei înșiși. Peste hotare, un nou fenomen a luat naștere și ar putea pătrunde ușor-ușor și la noi. Este vorba despre „dismorfia Snapchat”. De la o vreme, tot mai multe persoane vizitează medicii esteticieni pentru a se transforma în niște versiuni filtrate ale lor înșiși.

Filtrele de pe rețelele sociale cum ar fi Snapchat și Instagram vă permit să modificați aspectul fotografiilor, de exemplu, prin netezirea pielii, modificarea formei feței și mărirea ochilor. Acest trend a apărut în urmă cu câțiva  ani și este promovat foarte mult și de celebrități.

Dar acest gen de filtre a determinat creșterea numărului de femei care merg la chirurgii plasticieni și solicită diferite intervenții chirurgicale pentru a arăta ca versiunile filtrate ale propriilor imagini, scrie The Sun.

„Anterior, persoanele veneau în clinici cu imagini ale celebrităților sau modelelor pe care le admirau, dorind să arate ca acestea.”, explică un chirurg de top din Marea Britanie. „Dar odată cu introducerea platformelor sociale și a filtrelor din ultimii 5 ani, din ce în ce mai mult pacienți vin în clinici cu versiunea filtrată a imaginii lor, sub forma unui obiectiv pe care doresc să îl atingă”, a adăugat acesta.

Kim Kardashian

Tot potrivit acestui medic, în general, femeile sunt cele care caută acest gen de proceduri cosmetice.

Compania care deţine aplicaţia Snapchat a pierdut aproximativ 1,3 miliarde de dolari din valoarea de piaţă, la sfârșitul lunii trecute, după ce Kylie Jenner a scris un mesaj pe platforma Twitter în care menţiona că aplicaţia este „atât de tristă”. „Deeeeci, mai foloseşte cineva Snapchat? Sau doar mie mi se pare… este atât de tristă”, a scris Jenner.

Ulterior a mai scris un mesaj, în care numea Snapchat „prima ei iubire”, dar răul fusese deja făcut.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ducii de Sussex ar putea deveni rege și regină. Anunțul care aruncă Palatul în aer

Andreea Damian

De ce se teme prinţul Harry de bunica sa, regina Elisabeta a II-a, când o întâlnește

Andreea Damian

Viciile ne îmbătrânesc cu 12 ani

realitatea

Scrie un comentariu