Home > Lifestyle > Dispozitivul care indică momentul apariției menopauzei

Dispozitivul care indică momentul apariției menopauzei

În mai puțin de trei ani femeile vor putea găsi pe piață testul care le va spune când vor ajunge la menopauză. Acesta va fi valabil chiar și în cazul tinerelor de 20 de ani. Pecizia testului este destul de mare dacă ne gândim că nu se va greși respectivul moment cu mai mult de două luni înainte sau după producerea acestuia. Asta înseamnă că femeile care se vor apropia vertiginos de menopauză vor conștientiza acest lucru și putea fie să facă un copil, fie să-și congeleze ovule pentru mai târziu.

Doctorul Fahimeh Ramezani Tehrani care se ocupă de perfecționarea testului a declarat: "În ziua de azi femeile sunt mult mai concentrate pe propria educație și pe carieră și au tendința de a amâna sarcina. Sunt mereu întrebată de multe femei dacă se află în pericol de a ajunge la o menopauză timpurie, dar nu pot să le dau un răspuns în acest sens. Poate acest test ne va ajuta să vedem care sunt factorii care duc la apariția timpurie a menopauzei".

Până acum, dispozitivul a fost testat pe 266 de femei cu vârste între 20 și 49 de ani cărora li s-a măsurat AMH-ul, adică marker-ul hormonal pentru prezicerea cantitativă a rezervei, îmbătrânirii și disfuncției ovariene (hormonul antimullerian). În plus, a fost luat în calcul și trecutul medical al acestora și stilul lor de viață.

Din cele 266 de femei care au participat la test, 63 au ajuns deja la menopauză, iar dispozitivul a indicat perioada cu un grad de eroare de cel mult două luni. Vestea este cât se poate de bună pentru că numărul femeilor care nu reușesc să devină mame biologice din cauza menopauzei
este din ce în ce mai mare.

Articole asemanatoare
menopauza
Ce schimbări produce menopauza asupra pielii tale? (P)
menopauză
Legătura surprinzătoare dintre sex și menopauză pe care femeile sigur nu o știau
menopauză
O nouă procedură medicală ar putea amâna apariția menopauzei cu până la 20 de ani
femeia
De ce femeia îmbătrânește mai repede decât bărbatul, după ce ajunge la menopauză?

Comenteaza acest articol

Dispozitivul care indică momentul apariției menopauzei

by realitatea   1 min
0