Tabu
Image default
LIFESTYLE

Dispozitivul care indică momentul apariției menopauzei

În mai puțin de trei ani femeile vor putea găsi pe piață testul care le va spune când vor ajunge la menopauză. Acesta va fi valabil chiar și în cazul tinerelor de 20 de ani. Pecizia testului este destul de mare dacă ne gândim că nu se va greși respectivul moment cu mai mult de două luni înainte sau după producerea acestuia. Asta înseamnă că femeile care se vor apropia vertiginos de menopauză vor conștientiza acest lucru și putea fie să facă un copil, fie să-și congeleze ovule pentru mai târziu.

Doctorul Fahimeh Ramezani Tehrani care se ocupă de perfecționarea testului a declarat: "În ziua de azi femeile sunt mult mai concentrate pe propria educație și pe carieră și au tendința de a amâna sarcina. Sunt mereu întrebată de multe femei dacă se află în pericol de a ajunge la o menopauză timpurie, dar nu pot să le dau un răspuns în acest sens. Poate acest test ne va ajuta să vedem care sunt factorii care duc la apariția timpurie a menopauzei".

Până acum, dispozitivul a fost testat pe 266 de femei cu vârste între 20 și 49 de ani cărora li s-a măsurat AMH-ul, adică marker-ul hormonal pentru prezicerea cantitativă a rezervei, îmbătrânirii și disfuncției ovariene (hormonul antimullerian). În plus, a fost luat în calcul și trecutul medical al acestora și stilul lor de viață.

Din cele 266 de femei care au participat la test, 63 au ajuns deja la menopauză, iar dispozitivul a indicat perioada cu un grad de eroare de cel mult două luni. Vestea este cât se poate de bună pentru că numărul femeilor care nu reușesc să devină mame biologice din cauza menopauzei
este din ce în ce mai mare.

ARTICOLE SIMILARE

A mâncat zilnic albuş de ou la micul dejun. Apoi ceva uimitor i s-a întâmplat

Andreea Damian

Fericirea are forma literei “U”

realitatea

Iulia Albu, FEMEIA CU MUSTAŢĂ ! Vezi CUM A REUŞIT SĂ ŞOCHEZE!

Cum arata actorul DRAGOS PASLARU la 63 ani in haine monahale! Galerie FOTO

MEDICII au aflat: Ce le excita pe FEMEI!

Cum arata in realitate Anahi. Vezi imagini neretusate cu vedeta

Scrie un comentariu