Home > Fără categorie > Dupa 21 ani! DIVORTUL actorilor Florin Zamfirescu si Catalina Mustata

Dupa 21 ani! DIVORTUL actorilor Florin Zamfirescu si Catalina Mustata

Cătălina Mustaţă (45 de ani) a trecut, recent, printr- un  divorţ. Ea şi actorul Florin Zamfirescu (63 de ani) s-au despărţit după o  relaţie de 21 de ani. Nici unul nu a vorbit public despre acest lucru. Într-un  interviu acordat în exclusivitate ziarului Libertatea, Cătălina Mustaţă povesteşte despre această perioadă, dar şi dacă îşi va reface sau nu viaţa.
Libertatea: Ești renumită ca  fiind vocea mai multor reclame, spoturi TV. Spune-mi, îți place ce faci ?
Cătălina Mustaţă: Cu  ani în urmă, să fie vreo 15, am participat la un festival la Liverpool-Anglia  (Brouhaha Youth Art Festival) unde am recitat “Luceafărul”- Mihai Eminescu, în  limba engleză. Acolo, un compozitor de origine canadiană mi-a spus că atunci  când o să fiu urâtă și bătrână și n-o să mai fiu distribuită în spectacole de  teatru sau în filme, o să fac bani buni cu vocea. Atunci n-am înțeles, la noi în țara abia începeau să se facă ceea ce numim acum “commercials”.
Da, cu  vocea-mi place să mă joc și la spoturi, la Național Geographic și mai ales în  spectacolele radiofonice.
Care sunt cele mai renumite reclame sau  cele mai cunoscute personaje pe care le-ai interpretat în acest mod?
Pot să amintesc, de pildă, e spectacolul radiofonic Francesca da Rimini, de  Gabriele d’Annunzio, care a fost premieră națională și unde am lucrat minunat cu  regretatul regizor Cristian Popescu, am avut nenumărate colaborări cu Vasile  Manta care mi-a propus diverse texte, fie contemporane, fie clasice. Cu un text  al Savianei Stănescu am câștigat marele premiu la un festival din Croația, este  vorba despre piesă de teatru “Underground”, scrisă jumătate în engleză, jumătate  în română. Am colaborat foarte bine și cu Mihai Lungeanu, pot aminti despre o  piesă de teatru despre Brâncuși, și nu numai. Teatrul radiofonic avea o mare  tradiție pe vremuri, și este o experiență pe care un actor și-o dorește, păcat  că în ultima vreme nu se mai insistă pe o continuare a acestei tradiții. Eu am  crescut ascultând la radio piese de teatru și era o încantare să asculți în  interpretări memorabile voci de mari artiști. Colaborarea mea cu Național  Geographic a fost și este pentru mine o încantare și o delectare, nemaivorbind și despre o echipă minunată în mijlocul căreia sunt, iar vocile pentru reclame,  spoturi Tv presupun și ele o anumită tehnică, implicare și interpretare, dincolo  de timbrul vocii pe care și-l doresc, cum spunem noi, clienții, adică cei care  ne aleg vocile.
Ce se mai aude de noi proiecte în  televiziune?
Am primit de curând propunerea să joc un rol episodic în  serialul Las Fierbinți. Atât, deocamdată.
Știu că pregătești niște  proiecte în teatru și regie, care ar fi acelea?
Da, am multe proiecte în  teatru, ceea ce pentru mine înseamnă în acest moment un lucru esențial. Lucrez  deja pentru spectacolul “Ascensiunea lui Arturo Ui nu poate fi oprită”- Brecht,  în regia lui Dragoș Galgotiu-teatrul Odeon-premieră în deschiderea stagiunii  viitoare, am început repetițiile pentru piesă “Cazul Lulu” de Teo Herghelegiu,  în anul următor voi repetă pentru spectacolul “Dona Juana” de Anca Visdei ,  regia Mara Roșu, tot teatrul Odeon și mai rămâne să vorbim…
Puține femei care nu mai  au 18 ani, au un corp aproape perfect. Cum faci să ai un astfel de corp? Care  este secretul?
În ziua de astăzi toată lumea caută rețete, începând cu  cele pentru slăbit și terminând cu cele despre viață. Nu există secrete și nici  cărări bătătorite pe care să calci fără să te-mpiedici. Dacă cineva-și  imaginează că există elixirul tinereții sau viață fără de moarte, se  înșală.  Există o putere a exemplului, știu, numai că ea funcționează până la un punct, adică până acolo unde propria ta personalitate trebuie să se  exprime așa cum nimeni, niciodată n-a făcut-o și n-o va putea face în locul tău.  M-ai întrebat despre corp și uite unde m-a dus întrebarea ta.
Cum a  fost pentru tine perioada în care ai trecut printr-un divorţ?
Știi bine  că nu am dat nici o declarație de presă despre acest lucru până acum și singurul  lucru pe care pot să-l fac în acest moment este să le reamintesc celor care de-a  lungul anilor au citit multe întâmplări legate de cuplul nostru că povestea a  fost frumoasă și că în decursul celor 21 de ani de conviețuire am primit premii  cum ar fi “Cuplul anului”, “Premiul VIP pentru cuplu în cinematografie”, că am  primit în dar o stea din constelația Leului, numită “Cătălina și Florin” și că  Șeherezada a avut doar 1001 de nopți. Basmele sunt un ideal, minunat în  copilărie, ne ghidăm după ele, le dorim aievea. Din fericire se poate începe cu  “a fost o data că niciodată” dar nu se poate încheia întotdeauna cu “au trăit  fericiți până la adânci bătrâneți”.
Care sunt șansele să se  facă bine fără operație, am înțeles că are o “gaură” în inimă care însă se poate  absorbi și fără operație. Cum crezi că va rezolvă fostul tău soț problemă?
Problemele de inimă sunt atât de intime și personale încât e  bine să-l lăsăm pe fiecare-n parte să le gestioneze și să-i respectăm  intimitatea.
Doctorii fostului tău soţ, Florin Zamfirescu, i-au  interzis să se apropie de tine, pentru că suferă încă foarte mult din cauza  divorțului și revederea ta i-ar face rău. Cum comentezi?
Ceea ce se  bârfește, de regulă nu mă interesează. Așadar, regret că nu pot alimenta gură lumii.
Îți dorești să îți refaci viață cu altă persoană sau să se te  împaci cu fostul soț?
Nu-mi propun să gândesc nici în viitor și nici în  trecut. Faptul că astăzi, în timp ce-ți răspund la întrebări, simt că a înflorit  planta care se numește “Mâna Maicii Domnului” (n.r. Lonicera japonica sau Mâna  Maicii Domnului sau caprifoiul japonez este originara din Asia de sud-est, are  flori foarte parfumate, cu petale albe şi galbene, care persistă toata vara, de  aceea, dacă o amplasaţi în apropierea casei, se simt constant minunatele  miresme), mi se pare important.

Loading...

Comenteaza acest articol

Dupa 21 ani! DIVORTUL actorilor Florin Zamfirescu si Catalina Mustata

by   4 min
0