Home > Agenda > DJ Fatboy Slim a remixat extrase din discursul Gretei Thunberg la ONU

DJ Fatboy Slim a remixat extrase din discursul Gretei Thunberg la ONU

Fatboy Slim

Discursul Gretei Thunberg la summit-ul pentru climă al ONU din septembrie a atras atenția întregii lumi. Iar acum, cuvintele activistei pentru mediu au fost transpuse în muzică.

DJ-ul britanic Fatboy Slim a remixat extrase din discursul Gretei la ONU într-un show pe care l-a susţinut la Gateshead în weekend, pe melodia „Right here, Right Now”, potrivit The Guardian.

Versurile lui Fatboy Slim se potrivesc bine cu o parte din discursul Gretei, în care ea critică liderii mondiali pentru inacțiunea lor în fața schimbărilor climatice. „Oamenii mor. Toate ecosistemele sunt în colaps. Ne aflăm la începutul extincţiei în masă. Şi voi vorbiţi doar despre bani”, sunt cuvintele pe care DJ-ul le-a adus în atenţia publicului. Expresia „right here, right now” folosită de adolescenta de 16 ani nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace este auzită pe parcursul întregului cântec.

„Nu te vom lăsa să scapi de asta. Chiar aici, chiar acum este locul în care tragem linia”, a mai spus ea. „Lumea se trezește. Și schimbarea va veni, indiferent dacă îți place sau nu.”

Iniţial, muzicianul David Scott de la The Kiffness a publicat în septembrie pe reţelele de socializare cuvintele Gretei folosind imagini cu gheţari care se prăbuşesc. DJ-ul Fatboy Slim a postat apoi videoclipul pe pagina sa de Facebook. Iar weekendul trecut a inclus mixul în timpul unui show live din Gateshead, Marea Britanie.

Articole asemanatoare
Donald Trump
Donald Trump îi condamnă pe „profeții sfârșitului lumii”: „Cer întotdeauna același lucru”
Greta Thunberg
Greta Thunberg va deveni subiect de film
Greta Thunberg a fost numită “omul anului” de către revista Time
Greta Thunberg crede că adulții subestimează „copiii supărați”

Comenteaza acest articol

DJ Fatboy Slim a remixat extrase din discursul Gretei Thunberg la ONU

by Andreea Damian   1 min
0