Home > Health > Doar 1 din 10 persoane știe că această băutură poate să provoace cancer

Doar 1 din 10 persoane știe că această băutură poate să provoace cancer

cancer

Nimic nu pare să aibă un gust mai bun decât un pahar de vin, băut seara, după o zi lungă. Se întâmplă de multe ori, însă, să sorbi paharul dintr-o înghițitură. Foarte greșit, cred specialiștii, care cred că acest obicei ne pune sănătatea în pericol. Mai exact, poate provoca mai multe tipuri de cancer, spun medicii.

Uimitor, nu? Ei bine, potrivit unui sondaj realizat de Alcohol Health Alliance UK (AHA) pe 2.000 de subiecți, oamenii habar nu aveau cât de dăunător poate fi alcoolul pentru organism.

Cercetătorii au analizat atitudinea oamenilor fată de băuturile alcoolice. Și numai 10% dintre participanții la studiu știau că alcoolul poate provoca cancer. Între timp, 16% dintre aceștia erau conștienți de consecințeșe consumului moderat de alcool.

„Este nevoie să creștem urgent gradul de conștientizare al consumatorilor de alcool”, a declarat expertul AHA pentru prevenirea cancerului, profesorul Linda Bauld, pentru HuffPost UK. „Etichetarea băuturilor alcoolice cu mesaje de avertizare care să clarifice legătura dintre alcool și cancer ar fi o metodă foarte bună”.

Cercetările anterioare au arătat că vinul alb consumat în mod regulat poate crește riscul apariției cancerului de piele cu 14%, iar consumul unei băuturi alcoolice pe zi ar putea conduce la cancer de sân. În general, consumul de alcool a fost strâns legat de apariția a cel puțin șapte tipuri diferite de cancer, potrivit Societății Americane de Cancer.

Pentru a preveni apariția cancerului, medicii recomandă limitarea consumlui de alcool la o singură băutură pe zi, pentru femei, și două, pentru bărbați.

Articole asemanatoare
coronavirus
Chimioterapia în vremuri de pandemie
Snoop Dogg își va lansa propriul vin în această vară
cancer
Testul de sânge care poate detecta peste 50 de tipuri de cancer
cancer
Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin ar putea salva 62 mil. de vieți în următorii 100 de ani

Doar 1 din 10 persoane știe că această băutură poate să provoace cancer

by Andreea Damian   1 min
2