Tabu
Image default
lifestyle

Docudrama despre sfârşitul soţilor Ceauşescu şi realizatorii ei, la ultimul eveniment KINObservator din 2012

Joi, 20 decembrie, de la ora 18:30, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) găzduieşte proiecţia filmului TREI ZILE PÂNĂ LA CRĂCIUN (ULTIMELE ZILE DIN VIAŢA ELENEI ŞI A LUI NICOLAE CEAUŞESCU), ultima premieră românească a anului 2012. Proiecţia va fi urmată de o discuţie la care vor participa regizorul şi producătorul Radu Gabrea, actriţa şi producătoarea Victoria Cociaş (interpreta Elenei Ceauşescu), precum şi actorul Constantin Cojocaru (interpretul lui Nicolae Ceauşescu).

Cel de-al patrulea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română în colaborare cu revista „Observator cultural”, urmează după trei evenimente de succes, când Sala Union i-a găzduit pe regizorii Cristian Mungiu, Dan Chişu şi Paul Negoescu, alături de o parte dintre membrii echipelor filmelor DUPĂ DEALURI, ŞI CAII SUNT VERZI PE PEREŢI şi, respectiv, O LUNĂ ÎN THAILANDA.

Docudrama TREI ZILE PÂNĂ LA CRĂCIUN, cel mai recent film al reputatului regizor Radu Gabrea, este o cronică detaliată, bazată pe mărturii, documente, reconstituiri şi imagini de arhivă, a ultimelor trei zile ale cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu, înainte de executarea lor în ziua de Crăciun a anului 1989.

Scurt sinopsis:

În ultima sa noapte ca stăpân absolut al ţării, Nicolae Ceauşescu rămâne în sediul Partidului Comunist, pentru a coordona represiunea. Nu doarme mai mult de trei ore. Dimineaţa, pe 22 decembrie, de teamă să nu fie linşat de mulţimea care forţează intrarea în clădire, Ceauşescu acceptă să fie evacuat cu elicopterul. Odată ridicat în aer, devine însă prizonier al celui pe care tocmai îl numise la comanda Armatei: generalul Stănculescu. Fuga în necunoscut se termină pe 25 decembrie, la orele 14, într-o cazarmă din Târgovişte.

ARTICOLE SIMILARE

Pamela Anderson, interzisă pe aeroporturile americane

realitatea

Chris Brown “caută” prin gunoaie

realitatea

Lady GaGa, mai infulentă în modă decât Anna Wintour

realitatea

Angelina Jolie pusă la-ngrășat

realitatea

Cea mai fotogenica romanca prefera sa fie inginer decat model!

Ce salariu urias avea Mihaela Radulescu la “Duminica in familie”!

Scrie un comentariu