Home > Lifestyle > DOLIU ÎN LITERATURĂ ROMÂNĂ: a MURIT poetul TRAIAN T.COŞOVEI

DOLIU ÎN LITERATURĂ ROMÂNĂ: a MURIT poetul TRAIAN T.COŞOVEI

Prima zi a anului 2014 începe cu o veste tristă pentru literatura română: poetul Traian T. Coşovei a murit, ieri, la vârsta de 59 de ani.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Coşovei s-a remarcat ca unul dintre cei mai talentaţi poeţi ai Generaţiei ’80. Traian T. Coşovei a murit miercuri dimineaţă, la ora 9.30, la Spitalul Carol Davila din Capitală, din cauza unor probleme medicale, a declarat Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei de poezie a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Bucureşti. Poetul va fi înmormântat sâmbătă, la cimitirul Bellu din Capitală. Traian T. Coşovei s-a născut pe pe 28 noiembrie 1954 şi, în anul 1979, s-a numărat printre câştigătorii concursului de debut de la “Cartea Românească”, cu volumul “Ninsoarea electrică”.
În anii ‘80, a luat parte la cenaclul condus de criticul literar Ovid S. Crohmălniceanu, iar apoi la Cenaclul de Luni al lui Nicolae Manolescu. Împreună cu poeții Florin Iaru, Ion Stratan și Mircea Cărtărescu, creează primul nucleu elitist al Generației ‘80 (Generația în blugi). “Traian T. Coşovei a fost un mare prieten, scria poezii cum respira, avea o privire melancolică, livrescă, proaspătă. Era luminos, invidiat şi iubit. A fost unul din cei mai străluciţi poeţi pe care i-am avut. Cine îi citeşte versurile de acum 35 de ani, constată că ele sunt vii, proaspete, ca-n ziua în care au fost scrise. Era bolnav, dar suferinţa nu i-a fost atât de îndelungată. Mi-e foarte greu să vorbesc…”, a declarat pentru realitatea.net, poetul Florin Iaru.

Articole asemanatoare
Momente grele pentru Dana Rogoz! Tatăl ei a murit
Fratele Simonei Trasca a murit in Inchisoarea Rahova: “E strigator la cer! Nu ne dau trupul lui acasa!”
VESTE DRAMATICĂ pentru Draga Olteanu Matei! “A MURIT în această dimineaţă”
TRAGEDIE! O cunoscută PREZENTATOARE tv a MURIT la 25 de ani

Loading...

Comenteaza acest articol

DOLIU ÎN LITERATURĂ ROMÂNĂ: a MURIT poetul TRAIAN T.COŞOVEI

by   1 min
0