Tabu
PEOPLESlider

Doliu la Hollywood. A murit celebrul actor Donald Sutherland

Donald Sutherland, un actor veteran cunoscut pentru rolurile din „M*A*S*H”, „Klute” și „The Hunger Games”, a murit, potrivit unui comunicat al agenției sale CAA. Actorul avea 88 de ani.

„Cu inima strânsă, vă spun că tatăl meu, Donald Sutherland, a murit”, a scris Kiefer Sutherland, fiul lui Donald Sutherland, într-o postare pe Instagram joi, potrivit CNN. „Personal, cred că unul dintre cei mai importanți actori din istoria filmului. Niciodată nu a fost descurajat de un rol, bun, rău sau urât”.

Kiefer Sutherland a continuat scriind că tatăl său „a iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit și nu se poate cere niciodată mai mult decât atât. O viață bine trăită”.

Înalt și cunoscut pentru intensitatea sa pe ecran, Sutherland a obținut un premiu Emmy pentru rolul unui oficial sovietic în filmul HBO „Citizen X”, bazat pe fapte reale, precum și o pereche de Globuri de Aur. Cariera sa s-a întins pe parcursul a peste 50 de ani și 140 de credite de film, inclusiv roluri recente în seria limitată „Trust”, în rolul magnatului petrolului J. Paul Getty, și în serialul HBO „The Undoing”.

Sutherland a dat marea lovitură când a fost distribuit pentru a juca în “The Dirty Dozen” în filmul cu multe celebrități din 1967, care a devenit un mare succes. A urmat un alt film de război, „Kelly’s Heroes”, înainte de a juca rolul doctorului Hawkeye Pierce în versiunea cinematografică a filmului „M*A*S*H” și alături de Jane Fonda în interpretarea premiată cu Oscar a unei „call girl” de înaltă clasă în filmul polițist „Klute”. Fonda și Sutherland au avut, de asemenea, o relație în afara ecranului în perioada în care au făcut acest film.

De asemenea, a jucat alături de Julie Christie în filmul “Don’t Look Now” al regizorului Nicolas Roeg, un film din 1973 care a devenit oarecum notoriu din cauza scenei de sex rasiste, care a trebuit să fie eliminată.

A urmat un flux constant de roluri într-o mare varietate de genuri, de la un rol mic, dar esențial, în filmul lui Oliver Stone „JFK”, la roluri secundare în „Ordinary People” (care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film), „Buffy the Vampire Slayer”, „Backdraft” și „The Italian Job”.

Sutherland a jucat, de asemenea, rolul legendarului amant al regizorului Federico Fellini în „Fellini’s Casanova”. Mulți cinefilii mai tineri, între timp, și-l vor aminti probabil ca fiind președintele malefic din filmele „The Hunger Games”.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Campania de plantare a copacilor de pe YouTube a strâns peste 8 mil. $ în mai puțin de o săptămână

Andreea Damian

Toate schimbările de toamnă din garderobă: cum să îți transformi hainele de vară în haine de toamnă 2018

realitatea

Tipul de cancer care face cele mai multe victime în Europa. România, cea mai mare creștere a ratei mortalității

Andreea Damian

Lia Bugnar, propunere neașteptată din partea lui Anghel Damian, după despărțire

Andreea Damian

Arnold Schwarzenegger, mesaj dur pentru președintele Donald Trump

Andreea Damian

Trump i-a făcut cadou lui Kim Jong un trailer în stil Hollywood pentru pace

realitatea

Scrie un comentariu