Home > Agenda > stiri > Domnului Yves Saint Laurent, cu dragoste!

Domnului Yves Saint Laurent, cu dragoste!

Montréal Museum of Fine Arts găzduiește LOVE, 40 de ani de artă YSL. Este o expoziție omagiu adusă creatorului de modă Yves Saint Laurent. Dacă ajungi la Montreal până în 28 septembrie – în visită la rude, la prieteni – nu trebuie să ratezi această expoziție.

Este practic o retrospectiveă unică, și prima expoziție tribut după moartea marelui artist, care reunește 145 de creații marca Yves. Pe lângă rochiile și costumele devenite piese de artă vei găsi și schițe desenate de Yves Saint Laurent. Modelele fetiș ale lui YSL defilează în loop pe ecranele expoziției: Carla Bruni, Claudia Schiffer, precum și muza Catherine Deneuve.

Există aici și un display special care îți va dezvălui sursele de inspirație ale designerului, de la picturi celebre și cultura pop și până la revoluția hippy și era high tech. Numele lui Yves Saint Laurent este sinonim cu stilul impecabil. El a făcut posibil ca haute couture să devină accesibil femeii moderne.

Creativ, inovativ, curajos, a transformat fiecare creație într-o operă de artă purtabilă, devenind un etalon al stilului. LOVE este o expoziție document pe care ți-ai dori să o iei cu tine și chiar o poți face, pentru că există și un album YSL pe care îl poți achiziționa de la librăria muzeului.

Expoziția de la Montreal a fost realizată cu sprijinul Fondation Pierre Bergé–Yves Saint Laurent. De la 1 noiembrie 2008 și până la 1 martie 2009 va fi rândul Fine Arts Museum of San Francisco să prezinte expoziția. In cazul în care nu reușești să ajungi să vezi expoziția, Parisul e mai aproape.

Iar la Jeu de Paumme, până în 28 septembrie ai expo foto Richard Avedon, despre care am scris deja. Aici vei putea admira prima rochie semnată Yves Saint Laurent, care poartă și un nume, Soiree de Paris, purtată de modelul Dovima și surprinsă de Avedon între doi elefanți de circ.

Mai multe info și imagini din expoziția LOVE YSL găsești pe www.mbam.qc.ca

Articole asemanatoare
Un portret realizat de un program de Inteligență Artificială (IA) s-a vândut cu 432.000 de dolari
Hand Cut Collage T-shirt Collection, mesaje prin arta
Arta isi face casa la Bucuresti: Noaptea Alba a Galeriilor
O noua dimensiune in arta contemporana – Handcut Collage

Comenteaza acest articol

Domnului Yves Saint Laurent, cu dragoste!

by realitatea   1 min
0