Tabu
Image default
BEAUTY

Dormi cu părul prins în elastic? Nici nu bănuiești ce ți se poate întâmpla

Dacă obișnuiești să îți legi părul cu elastic în coadă de cal, atunci ai face bine să renunți la acest obicei. Este nesănătos atât pentru păr, cât și pentru scalp. Firul de păr se rupe, devine casant, iar pielea capului suferă leziuni minore.

Un dermatolog specializat în căderea părului din New York a explicat de ce nu e bine să dormim cu părul strâns în elastic: „Dacă cineva dorme cu părul adunat într-o coadă, cu elastic, în fiecare noapte, ani de zile, riscă să-și piardă părul definitiv. Acest fenomen se numește alopecie”. Alopecia este o afecţiune dermatologică inflamatorie ce lezează foliculii piloşi îndeosebi de la nivelul scalpului. Deşi uneori apar iritaţii la nivelul pielii, alopecia nu reprezintă un pericol pentru viaţa persoanelor.

Iată ce se întâmplă când ții părul prins:

  • Provoacă durere. Dacă părul este prins constant în coadă,o să te doară pielea capului și va deveni mai susceptibil la rupere.
  • Cauzează căderea părului.Un alt efect pe care-l are părul prins în coadă este că vei pierde mai multe fire decât ar fi căzut în mod normal.
  • Va deveni aspru. Pentru a proteja părul atunci când îl ții prins în coadă schimbă locul. Nu-l prinde mereu în același loc,deoarece va deveni mult prea aspru și va fi nevoie să-l speli mult mai des.
  • Atunci când dormi mereu trebuie să lași părul desprins pentru a respira. Dacă îl ții prins,va fi afectată textura părului,pentru că se produce frecarea între firele de păr și fața de pernă.
  • Părul ud este mult mai greu decât este atunci când este uscat iar dacă îl prinzi,firele devin elastice,se întind,subțiază și,în cele din urmă,se rup.
  • O altă opțiune care te ajută să reduci riscul ca părul să fie afectat este să-l împletești în diferite moduri,nu doar în coadă de cal. Împletitura și părul desfăcut  ajută părul să se mențină sănătos,puternic și frumos.

Tunsoarea care se potrivește oricărei forme a feței și la orice vârstă

ARTICOLE SIMILARE

Terapii cu struguri la Eden Spa

realitatea

Inna, neepilată în videoclipul cu J Balvin!

Dieta Andreei Banica

Gwen Stefani este noua imagine L’Oreal – FOTO

realitatea

Risa Hirako, fotomodel în Japonia la 47 de ani. Care e secretul tinereții ei

Andreea Damian

Aylin – Secrete, temeri și dezastre în frumusețe

Scrie un comentariu