Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Dormi cu ventilatorul pornit? O idee bună, cu condiția să respecți anumite reguli

În această perioadă, vremea este deosebit de caldă. Pentru a face față temperaturilor ridicate, unii vor alege să doarmă cu un ventilator sau cu aerul condiționat pornit. Pare o idee proastă, cu excepția cazului în care aplici câteva reguli simple.

Când e cald, avem probleme cu somnul, deoarece corpul are probleme cu răcirea și temperatura din camera noastră este prea mare. Drept urmare, majoritatea dintre ei optează pentru ventilator și uneori îl țin pornit toată noaptea, pentru a se răcori și pentru a adormi mai repede. Gestul nu este lipsit de consecințe asupra corpului, dar totuși ne salvează nopțile. Detalii și sfaturi de utilizare de la specialiști.

Uscarea căilor respiratorii

Dacă temperatura aerului tinde să scadă ușor atunci când este ventilată, să zicem, facilitând astfel adormirea, „acest aer foarte uscat tinde să deshidrateze căile respiratorii superioare, pielea și ochii”, avertizează Marie-Françoise Vecchierini, medic din Paris. Și asta, mai ales atunci când dispozitivul este îndreptat spre fața celui care a dormit sau dacă acesta respiră pe gură. Medicul sfătuiește să îndreptăm ventilatorul departe de față, să ne udăm corpul sau să umidificăm camera prin plasarea unui vas cu apă sau a unei cârpe umede, înainte de culcare.

Poluanți și alergeni din aerul ambiant

Când aerisim aerul, „în același timp, agităm praful din cameră, un amestec de poluanți iritanți, proveniți din vopsea, aerosoli sau alergeni – acarieni , mucegaiuri, mătreață de animale și polen”, Spune Farid Marmouz, alergolog francez, citat de Madame Figaro.

La persoanele sensibile și predispuse la răceli sau astm, „acești poluanți vor pătrunde în membranele mucoase nazale și orale sau vor fi depuși pe piele și îi vor irita provocând bronșită, rinită, conjunctivită. De asemenea, vor promova penetrarea alergenilor, care pot, de exemplu, să provoace eczeme”, adaugă specialistul. Pentru a preveni aceste probleme, este mai bine să vă curățați dispozitivul în mod regulat pentru a îndepărta praful care se așează pe el și, din nou, să evitați direcționarea ventilatorului spre față.

Reglarea slabă a temperaturii corpului

Aerul de la ventilator ajunge direct pe corp, oferind uneori fiori și alte senzații de prospețime. Aeste semnale indică faptul că temperatura corpului nu este reglată corespunzător. Dacă ventilația intră în contact direct cu corpul, vei răci, avertizează medicii. Dacă este de neconceput să dormiți fără ventilator în timpul nopții, sunt necesare câteva măsuri de precauție. Nu uitați să îndreptați dispozitivul mai mult spre picioarele voastre, să îl așezați suficient de departe de voi sau să vă acoperiți cu un cerșaf sau să purtați îmbrăcăminte ușoară, pentru a nu fi expus la aerul rece.

Poluare fonică

Ventilatorul face zgomot și afectează calitatea somnului. De aceea se recomandă setarea dispozitivului la o putere medie. Sau gândiți-vă la dopuri pentru urechi.

ARTICOLE SIMILARE

Motivul incredibil pentru care noua senzație pop Billie Eilish preferă un look băiețesc

Andreea Damian

Pana ieri ridata si incercanata, Iuliana Marciuc a intinerit brusc!

Ce viitor au copiii abandonati de parintii plecati la munca peste granita?

realitatea

Tom Hanks ar putea fi Geppetto în adaptarea cinema a poveștii Pinocchio

realitatea

De ce adoră francezii cuvântul NU și ce legătură are asta cu istoria unui popor protestatar

Dora Constantinovici

Cantareata romanca SLABESTE cu mancare japoneza / A topit deja 5 kg!

Scrie un comentariu