Home > Agenda > stiri > Două duminici cu “Portret de bărbat- la MNAR

Două duminici cu “Portret de bărbat- la MNAR

Celebra capodoperă renascentistă „Portret de bărbat” a lui Antonello da Messina poate fi studiată de aproape la Muzeul Național de Artă al României doar în 20 și 27 iulie, începând cu ora 11:30. Trebuie să te înscrii sunând la nr. de telefon 314.81.19 sau trimițând un email la [email protected]

Tabloul a fost adus de la Galeria Borghese din Roma și va rămâne la București doar până pe 27 iulie.

Antonello da Messina (1430-1479) este cel mai important pictor al sudului Italiei din secolul al XV-lea și o figură marcantă a Renașterii italiene. A fost influențat de lucrările pictorilor flamanzi, acordând o atenție specială detaliilor și jocului luminii pe suprafețe. De la maestrul flamand Jan van Eyck Antonello a preluat tehnica picturii în ulei pe care a introdus-o la Veneția. Cunoștințele lui au fost transmise mai multor pictori contemporani, influențând în mod semnificativ școala de pictură venețiană.

În general, figurile pe care Antonello le pictează sunt scăldate de o lumină puternică, evidențiind trăsăturile lor, precum și fiecare detaliu al veșmintelor. În portretele sale folosește cu precădere semi-profilul, tipic școlii flamande de pictură, spre deosebire de majoritatea artiștilor italieni renascentiști care pictau personajele din profil.


Comenteaza acest articol

Două duminici cu “Portret de bărbat- la MNAR

by realitatea   1 min
0