Tabu
Image default
lifestyle

Două duminici cu “Portret de bărbat- la MNAR

Celebra capodoperă renascentistă „Portret de bărbat” a lui Antonello da Messina poate fi studiată de aproape la Muzeul Național de Artă al României doar în 20 și 27 iulie, începând cu ora 11:30. Trebuie să te înscrii sunând la nr. de telefon 314.81.19 sau trimițând un email la [email protected].

Tabloul a fost adus de la Galeria Borghese din Roma și va rămâne la București doar până pe 27 iulie.

Antonello da Messina (1430-1479) este cel mai important pictor al sudului Italiei din secolul al XV-lea și o figură marcantă a Renașterii italiene. A fost influențat de lucrările pictorilor flamanzi, acordând o atenție specială detaliilor și jocului luminii pe suprafețe. De la maestrul flamand Jan van Eyck Antonello a preluat tehnica picturii în ulei pe care a introdus-o la Veneția. Cunoștințele lui au fost transmise mai multor pictori contemporani, influențând în mod semnificativ școala de pictură venețiană.

În general, figurile pe care Antonello le pictează sunt scăldate de o lumină puternică, evidențiind trăsăturile lor, precum și fiecare detaliu al veșmintelor. În portretele sale folosește cu precădere semi-profilul, tipic școlii flamande de pictură, spre deosebire de majoritatea artiștilor italieni renascentiști care pictau personajele din profil.

ARTICOLE SIMILARE

Soţul Salmei Hayek are un copil cu Linda Evangelista

realitatea

Ghici cine e verde

realitatea

58% dintre români au folosit IM pentru a spune “Te iubesc” pentru prima dată!

realitatea

Bianca Rus: “Mi-e foame de mor, as manca un tort intreg, am 90 de kilograme”

Jennifer Aniston și John Mayer din nou împreună?

realitatea

“Nunți, muzici și casete video”, nominalizat la Premiile Gopo

realitatea

Scrie un comentariu