Home > Agenda > stiri > Două expoziții de toamnă la Muzeul de Artă București

Două expoziții de toamnă la Muzeul de Artă București

Luând arta la dans este tema programelor pentru familii din luna septembrie organizate de Muzeul Național de Artă al României. Cu ajutorul tablourilor, copiii și părinții vor face o incursiune în lumea dansului și vor afla despre stilurile în muzică și corespondetul lor în dans, despre evoluția dansurilor și mediul în care a apărut fiecare… de la dansul de curte la cel sportiv, de la reverențe, ceremonial, la ritm și ținută, de la menuet, cadril, alemandă, la hip hop și freestyle dance.

În atelier, participanții la programe vor desena pași de dans și apoi vor avea ocazia să îi interpreteze în manieră personală. Programul se desfășoară la Galeria de Artă Europeană. Tariful este de 5 lei / participant iar pentru înscrieri trebuie să suni la 021/314. 81. 19 sau să trimiți un email la adresa angelica@art.museum.ro.

Pictura manieristă în Italia și Å¢ările de Jos este tema programelor pe care MNAR a pregatit-o publicului adult, în luna septembrie. O incursiune în secolul al XVI-lea pentru o captivantă explorare a picturii și a atmosferei culturale manieriste. O prezentare nu doar a fenomenului italian, ci și despre reverberațiile sale în Europa și mai ales în Å¢ările de Jos, despre grație, manieră și triumful „invențiunii”, dar și despre bizarerie și „accidente” ale naturii.

La întâlnirea cu pictura manieristă italiană și neerlandeză vor defila nume mari precum Agnolo Bronzino, Giorgio Vasari, Jan Sanders van Hemessen sau Joachim Wtewael. Programele se vor desfășura în Galeria de Artă Europeană și mai multe detalii poți afla sunând la 021/314. 81. 19 sau intrând pe site-ul muzeului, www.mnar.arts.ro


Comenteaza acest articol

Două expoziții de toamnă la Muzeul de Artă București

by realitatea   1 min
0