Tabu
Image default
LIFESTYLE

Două noi tratamente revoluţionare pentru cancerul de piele

Unul dintre medicamente se numeşte Ipilimumab, un tip de imunoterapie care vrea să “înveţe” sistemul imunitar cum să lupte cu melanomul. Tratamentul, administrat intravenos de patru ori în decursul a trei luni de zile a fost deja aprobat în SUA, costul unei serii fiind de 120.000 de dolari.

Două noi tratamente revoluţionare pentru cancerul de piele ar putea fi aprobate în această vară la nivel european, urmân a fi administrate pacienţilor din Marea Britanie în lunile următoare, anunţă The Telegraph. Potrivit publiaţiei britanice, este uimitor că două tipuri de tratament cu rezultate foarte bune sunt autorizate în acelaşi timp, prima oară când tratamentul melanomului se schimbă în ultimii 40 de ani.

Unul dintre medicamente se numeşte Ipilimumab, un tip de imunoterapie care vrea să “înveţe” sistemul imunitar cum să lupte cu melanomul. Tratamentul, administrat intravenos de patru ori în decursul a trei luni de zile a fost deja aprobat în SUA, costul unei serii fiind de 120.000 de dolari. 47,3% dintre pacienţii care au luat Ipilimumab şi decarbazină (administrată în timpul şedinţelor de chimioteraăie clasice) erau în viaţă după un an, comparativ cu 36,3% dintre pacienţi care au urmat doar chimioterapia.

Pe termen lung, 20,8% dintre pacienţii cărora li s-a administrat ipilimumab au supravieţuit trei ani, comparativ cu 12,2% pentru ceilalţi.

Citeşte mai mult pe realitatea.net.

ARTICOLE SIMILARE

Culinar Tabu: Desertul Banana Bread in 10 pasi

realitatea

Despartire socanta la Hollywood! Au un bebe de 5 luni, dar au decis sa se separe

Andreea Esca, sfaturi despre sex pentru fiica de 14 ani

XENA si HERCULE dupa 15 ani! FOTO incredibile!

Căsătoria cu bărbați mai tineri scade durata de viață a femeilor

realitatea

Cum arata in realitate Anahi. Vezi imagini neretusate cu vedeta

1 comentariu

Două noi tratamente revoluţionare pentru cancerul de piele | Elodia 8 June 2011 at 18:27

[…] Tabu […]

Răspunde

Scrie un comentariu