Home > Lifestyle > Două noi tratamente revoluţionare pentru cancerul de piele

Două noi tratamente revoluţionare pentru cancerul de piele

Unul dintre medicamente se numeşte Ipilimumab, un tip de imunoterapie care vrea să “înveţe” sistemul imunitar cum să lupte cu melanomul. Tratamentul, administrat intravenos de patru ori în decursul a trei luni de zile a fost deja aprobat în SUA, costul unei serii fiind de 120.000 de dolari.

Două noi tratamente revoluţionare pentru cancerul de piele ar putea fi aprobate în această vară la nivel european, urmân a fi administrate pacienţilor din Marea Britanie în lunile următoare, anunţă The Telegraph. Potrivit publiaţiei britanice, este uimitor că două tipuri de tratament cu rezultate foarte bune sunt autorizate în acelaşi timp, prima oară când tratamentul melanomului se schimbă în ultimii 40 de ani.

Unul dintre medicamente se numeşte Ipilimumab, un tip de imunoterapie care vrea să “înveţe” sistemul imunitar cum să lupte cu melanomul. Tratamentul, administrat intravenos de patru ori în decursul a trei luni de zile a fost deja aprobat în SUA, costul unei serii fiind de 120.000 de dolari. 47,3% dintre pacienţii care au luat Ipilimumab şi decarbazină (administrată în timpul şedinţelor de chimioteraăie clasice) erau în viaţă după un an, comparativ cu 36,3% dintre pacienţi care au urmat doar chimioterapia.

Pe termen lung, 20,8% dintre pacienţii cărora li s-a administrat ipilimumab au supravieţuit trei ani, comparativ cu 12,2% pentru ceilalţi.

Citeşte mai mult pe realitatea.net.

Articole asemanatoare
arsuri solare
Cea mai periculoasă modă a verii: arsuri solare pe piele sub formă de desene artistice
Devino si tu un Skinchecker!
Geanina Ilies: “Mama s-a vindecat, dar mi-e frica sa nu fac si eu cancer”
Scanerele din aeroporturi pot provoca cancer

1 Response

  1. Pingback : Două noi tratamente revoluţionare pentru cancerul de piele | Elodia

Comenteaza acest articol

Două noi tratamente revoluţionare pentru cancerul de piele

by realitatea   1 min
1