Tabu
Image default
CULTURE Slider

Două premiere mondiale într-una singură: Ekman & Milev la NDT

În acest week-end, ai ocazia să te bucuri de premiera mondială a unui spectacol-coupé de dans contemporan, creat de doi coregrafi fabuloși: Alexander Ekman și Dimo Milev. Dacă în condiții normale nici n-ai fi sperat să prinzi un bilet la Nederlands Dance Theater, iată că acum, în plină pandemie de COVID-19, renumita instituție de cultură pune la dispoziție un program generos de spectacole, în regim live-streaming. Ce mai aștepți? Rezervă-ți un loc, fă-te comod/ă și dă play. Show must go on!

O dublă premieră mondială 

Dare to Say este spectacolul-coupé de dans contemporan care are premiera online în acest sfârșit de săptămână, pe 6,7 și 8 noiembrie. Două creații coregrafice distincte, realizate de doi artiști cu cariere internaționale fulminante sunt filmate în timp real și prezentate pe site-ul NDT.

Cea mai nouă provocare pentru compania de dansatori a Nederlands Dance Theater se adaptează restricțiilor impuse de COVID-19 într-un format inedit, în care camerele de filmat urmăresc fiecare mișcare de dans imaginată de Alexander Ekman sau Dimo Milev. Ambele spectacole sunt acompaniate de muzica live interpretată de Dutch Ballet Orchestra.

Patru relații de Alexander Ekman

La doar 36 de ani, coregraful suedez Alexander Ekman are deja o carieră internațională prolifică, fiind considerat o celebritate a dansului contemporan. A creat spectacole de dans legendare pe cele mai importante scene ale lumii. Norwegian National Ballet, Royal Swedish Ballet, São Paulo City Ballet, Wiener Saatsballett, Paris Opera Ballet sunt doar câteva dintre locurile în care Ekman a imaginat și realizat coregrafiile sale elaborate.

De multe ori, Ekman semnează și scenografia sau muzica spectacolelor sale. În 2010, pentru NDT, a creat hitul internațional Cacti, care a făcut înconjurul lumii, fiind preluat de aproape 20 de companii de dans. În cadrul Dare to Say, va fi prezentată cea mai recentă creație a sa, intitulată Four relations.

Fuziuni și câteva confuzii de Dimo Milev

Dimo Milev a studiat la Școala Națională de Balet din Sofia, iar în 1993 a intrat în corpul de balet al Operei Naționale din capitala Bulgariei. Un an mai târziu, s-a alăturat echipei de la Jeunne Ballet de France. Între 1996 și 2001 a dansat pentru Centrul Coregrafic Național — Ballet Lorraine —, în creații clasice și contemporane. Din 2001, a devenit membru al Compañia Nacional de Danza din Spania, sub bagheta lui Nacho Duato.

A dansat în producții coregrafice create de William Fosythe, Ohad Naharin, Hans van Manen, Mats Ek, Wim Vandekeybus și Jiří Kylián. Din 2009, activează în domeniu ca freelancer. Lucrarea sa originală Aimeless a câștigat premiul întâi la competiția internațională de coregrafie Burgos – New York, în iulie 2013, și a obținut premiul al doilea la Copenhaga. Fusions and some confusions este titlul creației care va fi difuzată în acest week-end, în cadrul spectacoulului-coupé Dare to Say.

Biletele pot fi achiziționate online pe: NDT

Vă dorim vizionare plăcută!

ARTICOLE SIMILARE

Noua ciumă digitală – travel shaming

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

10 fashion trends de urmat în acest sezon

Ciocîrlan

Milenarii consumă acum mai puțin alcool și cred că e cool să facă un Crăciun teetotal

Andreea Damian

Barack Obama a publicat pe Twitter playlistul care l-a inspirat când era președintele SUA

Andreea Damian

Britney Spears va avea prima expoziție de artă – Sometimes You Just Gotta Play!!!!!!

realitatea

Scrie un comentariu