Home > Lifestyle > culinar tabu > Două rețete neașteptat de bune cu căpșuni și friptură

Două rețete neașteptat de bune cu căpșuni și friptură

În plin sezon de căpșuni (uitați de cireșe, mai durează până se vor coace cele care nu costă o avere) vă propunem două rețete neașteptate care se folosesc de gustul dulce acrișor al fructelor fără a-l transforma într-un desert.

Pui la grătar cu sos din căpșuni și busuioc

Două bucăți de piept de pui, sare și piper, o cană și jumătate de căpșuni cu fructele tăiate, o jumătate de lingură de ulei vegetal, o lingură de busuioc mărunțit, 1 lingură de mentă mărunțită, 2 linguri de suc de portocale.

Se presară sare și piper pe feliile din piept de pui și se așează într-o tigaie pentru grătar câte 5 minute pe o parte, până sunt bine făcute. În timpul în care se face pieptul de pui, puneți uleiul vegetal într-o tigaie și puneți restul ingredintelor (căpșunile, menta, sucul d eportocale și busuiocul) la sotat până sosul își înjumătățește volumul și se îngroașă. Puneți pieptul d epui pe o farfurie apoi adăugați sosul pe fiecare bucată și adăugați extra busuioc și mentă după gust deasupra.

Mușchiuleț de porc cu căpșuni

Un mușchiuleț d eporc de aproximativ un kilogram jumătate, o jumătate de lingură de busuioc uscat, o jumătate de lingură de piper măcinat, o jumătate de lingură de sare, 8-10 bucățele de bacon, 2 linguri de ulei de măsline, un cățel de usturoi pisat, o jumătate de pahar de oțet balsamic, o treime de pahar de suc de căpșuni, o cană de căpșuni proaspete și feliate.

Preîncălziți cuptorul la 250 de grade. Presărați mușchiulețul de porc cu busuioc, sare și piper și împachetați-l în feliile de bacon până este în totalitate acoperit. Încălziți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie care rezistă la cuptor. Prăjiți mușchiulețul de porc împachetat în bacon pe fiecare parte câte 3-4 minute apoi puneți tigaia în cuptor și lăsați mușchiulețul să se gătească 20-30 de minute. Între timp încălziți și cealaltă lingură cu ulei de măsline într-o cratiță pentru sosuri la foc mediu, adăugați apoi usturoiul pisat pentru 30 de secunde, puneți și oțetul balsamic și creșteți volumul focului spre maxim. Fierbeți compoziția 5 minute. După ce luați vinegreta astfel obținută de pe foc, adăugați sucul de căpșuni și fructele tăiate iar când mușchiulețul d eporc este gata acoperiți-l cu căpșunile din vinegretă. Se servește cu păstăi verzi sotate în unt și usturoi.

Poftă bună!

 

Articole asemanatoare
Surprinde tu Craciunul, nu te lasa surprinsa! 3 retete super rapide pentru un desert delicios de Craciun
Top 3 mancaruri din Italia primite cu bratele deschise in bucataria romaneasca
Mananca ceva gustos chiar si atunci cand nu ai timp sa gatesti!
Culori si arome din cele mai condimentate 3 bucatarii ale lumii

Loading...

Comenteaza acest articol

Două rețete neașteptat de bune cu căpșuni și friptură

by realitatea   2 min
0