Tabu
FASHION

Două sfaturi simple și eficiente pentru a reda culoarea hainelor negre decolorate

Chic, atemporale și versatile, hainele negre sunt esențiale din garderobă. Dar, în timp, culoarea tinde să-și piardă strălucirea. Din fericire, există sfaturi pentru a o păstra. 

Hainele negre sunt adesea sinonime cu eleganța și sobrietatea. Ușor de asortat, ele alcătuiesc aproape totalitatea multor garderobe: ne gândim în special la imbatabilă rochie neagră sau blugii negri, negrul se potrivește cu orice și pe oricine.

Dar dacă știm că hainele albe își pot pierde cu ușurință strălucirea sau pot fi marcate de pete galbene din cauza transpirației, spălarea țesăturilor negre necesită și ele puțină atenție. Ne gândim în special să le spălăm cu culori închise, dar nu știm să le păstrăm strălucirea. Pe TikTok, contul @lespetitsbidons a dezvăluit două sfaturi foarte simple pentru a revigora un articol de îmbrăcăminte negru.

Cum să reînvii culoarea neagră a îmbrăcămintei?

Primul pas are loc la achiziționarea țesăturii pentru a preveni pierderea intensității culorii, iar al doilea se aplică la mașina de spălat rufe, asupra hainelor care și-au pierdut deja strălucirea.

Când cumpărați îmbrăcăminte neagră, contul specializat în sfaturi pentru uz casnic recomandă să o înmuiați „pentru câteva ore în apă caldă și oțet alb, acest lucru ajută la setarea culorii”. Aveți grijă, totuși, că apa caldă nu este potrivită pentru toate materialele de îmbrăcăminte, așa că verificați instrucțiunile de spălare de pe etichetă înainte de a începe.

Dacă oțetul alb este un ingredient foarte des folosit pentru curățare, acest al doilea sfat este mai surprinzător deoarece presupune spălarea țesăturilor negre cu… piper! „Dacă hainele tale sunt deja plictisitoare, piperul va ajuta la reînvierea culorilor negre. Pune una până la trei linguri în mașina de spălat și spală la maximum 40°C și acesta este rezultatul”,  precizează vocea din clipul care ilustrează un morman de rufe negre, curate, strălucitoare. Se precizează că spălarea la mașină peste 40°C vă va „păta hainele”.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

A copiat ținutele vedetelor pentru a demonstra că mărimea nu contează

Andreea Damian

Revenirea modei anilor 80 readuce chica tunsă în scări în moda tunsorilor lui 2019

Dora Constantinovici

Vivienne Westwood la The Place concept store

realitatea

8 reguli de care să ții cont atunci când îți cumperi ochelari de soare

Andreea Damian

Bloguri în haine vintage

realitatea

Trend Alert: Tribal/Etnic

realitatea

Scrie un comentariu