Tabu
Image default
HEALTHSlider

Dovada clară că poluarea aerului agravează simptomele coronavirusului

Poluarea aerului favorizează creșterea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, spitalizările și rata deceselor, potrivit unui studiu efectuat de cercetători din Marea Britanie.

Potrivit studiului, citat de The Guardian, expunerea pe termen lung a persoanelor la particule poluante generează creșterea cu 10% a infecțiilor și spitalizărilor, iar rata mortalității are o creștere de 15%. Cercetarea oamenilor de știință britanici a luat în calcul alți peste 20 de factori, inclusiv densitatea medie a populației, vârsta, spațiul locativ, ocupațiile și obezitatea.

Mulți oameni de știință sunt de acord că poluarea aerului conduce probabil la creșterea numărului de cazuri de coronavirus și a severității simptomelor, deoarece aerulpoluat inflamează plămânii, provocând boli respiratorii și cardiace, care îi fac pe oameni mai vulnerabili.

Cel mai important studiu pe această temă a fost realizat de cercetătorii Universității Harvard și a constatat o creștere cu 8% a deceselor provocate de noul coronavirus. „Am folosit datele la o rezoluție mult mai fină, mărimea medie a celor 355 de municipalități olandeze fiind de 95 km2 comparativ cu 3.130 km2 pentru un district american.”,a precizat coordonatorul studiului prof. Matthew Cole, de la Universitatea din Birmingham.

ARTICOLE SIMILARE

Incendiile forestiere indoneziene pun în pericol 10 milioane de copii, avertizează UNICEF

Andreea Damian

20 de alimente care sunt mult mai sănătoase atunci când sunt consumate împreună

Andreea Damian

Volumul de memorii lăsat neterminat de Prince scoate la iveală ciudățeniile unui geniu muzical

Andreea Damian

Ce aniversare a avut în familie Ioana Ginghină

Tabu Tabu

Social media nu îi face nefericiți pe tineri. Studiul care demontează tot ce se știa până acum

Andreea Damian

Canicula și efectele sale asupra sănătății

Andreea Damian

Scrie un comentariu