Tabu
HEALTH Slider

Dovada clară că poluarea aerului agravează simptomele coronavirusului

poluarea aerului

Poluarea aerului favorizează creșterea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, spitalizările și rata deceselor, potrivit unui studiu efectuat de cercetători din Marea Britanie.

Potrivit studiului, citat de The Guardian, expunerea pe termen lung a persoanelor la particule poluante generează creșterea cu 10% a infecțiilor și spitalizărilor, iar rata mortalității are o creștere de 15%. Cercetarea oamenilor de știință britanici a luat în calcul alți peste 20 de factori, inclusiv densitatea medie a populației, vârsta, spațiul locativ, ocupațiile și obezitatea.

Mulți oameni de știință sunt de acord că poluarea aerului conduce probabil la creșterea numărului de cazuri de coronavirus și a severității simptomelor, deoarece aerulpoluat inflamează plămânii, provocând boli respiratorii și cardiace, care îi fac pe oameni mai vulnerabili.

Cel mai important studiu pe această temă a fost realizat de cercetătorii Universității Harvard și a constatat o creștere cu 8% a deceselor provocate de noul coronavirus. „Am folosit datele la o rezoluție mult mai fină, mărimea medie a celor 355 de municipalități olandeze fiind de 95 km2 comparativ cu 3.130 km2 pentru un district american.”,a precizat coordonatorul studiului prof. Matthew Cole, de la Universitatea din Birmingham.

ARTICOLE SIMILARE

Trend alert: Celebrități în lenjerie intimă pe stradă

Andreea Damian

Dezvăluiri despre relația tensionată dintre Charles și Andrew. Regina a recunoscut tot!

Andreea Damian

Denisa Potecaru de la Bravo ai Stil: Ne selectăm clientele!

realitatea

Smokey eyes: joaca-te cu nuantele

realitatea

Jennifer Lopez şi logodnicul ei le oferă hrană elevilor unei şcoli americane, pentru un an

Andreea Damian

7 sfaturi pentru un machiaj de vara reusit

realitatea

Scrie un comentariu