Home > Lifestyle > Stiri > Dr. House exista in realitate! Si e femeie

Dr. House exista in realitate! Si e femeie

Lisa Sanders, medic internist la Yale, este un mare fan al serialului “Dr. House”. Este, de asemenea, unul dintre cei trei consilieri tehnici pentru producatorii show-ului si, mai mult, sursa originala de inspiratie, aceasta semnand de cativa ani, in New York Times, o rubrica numita “Diagnostic”.

Inainte de a deveni medic, la 41 de ani, Sanders a fost jurnalista de televiziune, cistigatoare a premiului Emmy. Cu toate ca este indragostita de serial, aceasta este socata cind oamenii ii spun ca si-ar dori un medic precum Gregory House: “Este un doctor arogant caruia nu-i plac oamenii. Crede ca toti pacientii mint si, de multe ori, evita sa-i atinga. Este un nemernic, exact opusul a ceea ce incerc eu sa fiu”. Singura explicatie pentru faptul ca oamenii il indragesc pe dr. House este jocul actoricesc nemaipomenit al lui Hugh Laurie.

Din cand in cand, Lisa Sanders este tachinata de colegii ei in legatura cu erorile medicale din serial. “Imi amintesc de un baietel care avea o iritatie in gura si ei au numit-o <vaginoza bacteriana>. Este o violare totala a limbajului. Nu poti avea boala aceea in gura. Am scris un lung mail producatorilor, iar ei mi-au raspuns: <Da, dar e mai amuzant asa!>. M-au innebunit. Dar aveau dreptate, chiar era mai amuzant”.

Pentru a-si usura munca, aceasta se inspira din literatura medicala sau din experienta reala a colegilor de breasla. “Partea mea favorita este sa inventez diagnostice superbe, trasnite”.

Sanders crede ca medicii adevarati ar putea invata ceva din serial. “Show-ul ii arata pe doctori facind greseli tot timpul si, de fapt, asa functioneaza medicina. Exista un numar de boli care pot avea aceleasi simptome, iar noi alegem de obicei afectiunea cea mai comuna. Dar nu avem dreptate intotdeauna”.

Articole asemanatoare
CONCURS: Câștigă cartea “Traficantul de arme” de Hugh Laurie

Comenteaza acest articol

Dr. House exista in realitate! Si e femeie

by realitatea   1 min
0