Tabu
Image default
PEOPLESlider

Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu Botez, destine trase la indigo?

Există multe asemănări între viața Dragăi Olteanu Matei, care s-a stins din viață, azi noapte, la 87 de ani, și Tamara Buciuceanu Botez, decedată anul trecut pe 15 octombrie, la 90 de ani.

Amândouă au fost căsătorite cu medici și nu și-au mai refăcut viața după ce soții lor s-au stins. Draga Olteanu Matei l-a avut alături pe doctorul Ion Matei 44 de ani, din 1970 până în 2014. Tamara Buciuceanu Botez a fost căsătorită cu medicul Alexandru Botez 33 de ani, din 1962, până când el a decedat la mijlocul anilor ’90. Nici una, nici cealaltă nu au avut copii, în ciuda acestor relații longevive. Și Draga Olteanu, și Tamara Buciuceanu s-au retras, la bătrânețe, din București în provincie – prima, la Piatra Neamț, a doua, la Bușteni.

De asemenea, ambele doamne ale teatrului românesc au fost recompensate cu o mulțime de distincții, la final de carieră. În octombrie 2014, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, cele două mari actrițe au primit din partea Casei Regale a României Ordinul Coroana României în grad de Ofițer, cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a regelui Mihai I al României, decorații înmânate de principesa Margareta a României. Din anul 2011, amândouă au câte o stea care le poartă numele pe Aleea Celebrităților din București.

ARTICOLE SIMILARE

Jeremy Scott de la Moschino despre colaborarea cu H&M: “Nu-mi place ideea de exclusivitate”

realitatea

Horia Brenciu a părăsit din nou Vocea României. Care este motivul și cine l-a înlocuit în juriu

Andreea Damian

„Noaptea tarziu”, proiect despre responsabilizare, dedicat tinerilor

Tabu Tabu

Scarlett Johansson a spus „DA” a treia oară. Cine e soțul actriței

Tabu Tabu

60 de secunde pentru o piele perfectă? Metoda care obsedează multe femei

Andreea Damian

Filmul despre viaţa artistei Aretha Franklin, în avanpremieră la Festivalul Anonimul

Andreea Damian

Scrie un comentariu