Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Dragoș Bucur, prima reacție după ce a fost linșat pe Facebook

Dragoş Bucur a avut o primă reacţie, după ce a fost criticat pe Facebook, în urma unui mesaj în care spune că nu se vaccinează anti-Covid-19 şi nu poartă mască.

Prezentatorul de la „Visuri la cheie” a decis să răspundă la atacuri și la încurajările primite, într-o postare pe Facebook. Actorul susține că este pentru prima dată când primește atât de multe înjurături în mediul online din cauza unei opinii pe care și-o exprimă.

El subliniază că fiecare are libertatea de a alege ce este bine pentru propria persoană și că, deși el nu poartă mască și nu se vaccinează, acest lucru nu înseamnă că încearcă să convingă și pe altcineva să îi urmeze exemplul. 

Mesajul integral al lui Dragoș Bucur

„Buna seara. Este prima oara cand sunt injurat la o scara atat de mare si sunt dator sa raspund atat injuraturilor cat si incurajarilor. Cativa prieteni m-au sunat sa ma intrebe de ce nu tac, de ce a trebuit sa spun ce gandesc. Ei bine, aceasta intrebare este raspunsul la ea insasi. Am spus ce gandesc pentru ca oamenii au ajuns (iar) sa aleaga varianta in care tac si pastreaza pentru ei si familiile lor ceea ce cred, de teama ca nu cumva sa fie linsati public si ostracizati si sa nu isi piarda locurile de munca, prietenii, relatiile si sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obtinut cu mijloace noi.

Mi-a fost teama de reactia pe care impartasirea parerilor mele ar putea sa o nasca, apoi mi-a fost rusine de aceasta teama si de gandul meschin ca “E mai bine tac decat sa spun ce cred”. Cum de obicei aleg sa fac exact lucrurile de care imi e cel mai frica, asta am facut si acum. Celor ce aleg sa injure si sa atace ii sfatuiesc sa se gandeasca la faptul ca in curand s-ar putea sa fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o parere. Cred ca ne apropiem de acel moment si nu vreau sa particip la crearea lui.

Nu sustin ca decizia de a nu ma vaccina este cea corecta, dar sustin si apar libertatea de a lua singur aceasta decizie. Nu incurajez pe nimeni sa nu poarte masca, dar nu sunt de acord cu aceasta ordonanta militara si consider ca traiesc intr-o societate in care inca am voie sa nu fiu de acord cu guvernul si cu deciziile lui si sa imi exprim public acest dezacord.

Stiu sigur ca mai sunt oameni care gandesc ca mine, dar fie le este teama sa se exprime public, fie prefera sa stea departe de online. Sunt un om cu familie, sunt artist, cred in Dumnezeu si in libertatea de expresie, sunt sustinator al luptei impotriva discrimarii si astea sunt valorile dupa care ma ghidez in viata. PS-acum imi e teama sa citesc toate comentariile de la postarea precedenta, dar trec eu si peste teama asta! Dragos”, a scris prezentatorul pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Institutul Polonez ⎪ Provocarea la lectură

Ciocîrlan

Cum arată iubita lui Florin Ristei? Seamănă leit cu Naomi Campbell. FOTO

Andreea Damian

Cum a devenit cămașa din zale o haină la modă și feministă

Andreea Damian

Cât câştigă Adelina Pestriţu din postările de pe internet?

Tabu Tabu

Tot ce trebuie să știi despre faimoasele genți IT sau IT bags

Andreea Damian

Bagheta de pâine, ultima tendință în modă și design?

Ciocîrlan

Scrie un comentariu