Home > beauty > Dragostea este oarbă: Jumătatea ta nu este atât de atrăgătoare

Dragostea este oarbă: Jumătatea ta nu este atât de atrăgătoare

Conform ultimelor cercetări, atunci când iubesti vezi puţin distorsionat, asociindu-i partenerului tău calităţi fizice uşor hiperbolizate.

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să vezi cupluri formate din oameni extrem de diferiţi ca aspect şi să te întrebi ce i-a atras? Unul mai atrăgator decât celălalt sau cazuri  în care diferenţa de înalţime e mai mult decât ostentativă. Există cazuri în care dragostea devine oarbă. Observi lucruri pe care alte persoane nu le vad sau, conform ultimelor studii, chiar îi atribui partenerului anumite calităţi fizice care nu există.

O echipă de cercetare de la Universitatea din Groningen, din Olanda, a analizat un eşantion de 70 de cupluri.  În urma raspunsurilor la întrebări-cheie şi rezultatelor obţinute după studierea unor fotografii cu partenerii lor, dar şi cu alţi reprezentanţi ai sexului opus s-a  observat faptul că respectivele cupluri îşi văd jumătăţile mult mai atrăgătoare decât sunt în realitate.

Acum putem înţelege de ce există o chimie atât de puternică între Beyonce şi Jay-Z sau între Sophie Dahl şi Jamie Cullum.

Tu ce crezi? Îţi vezi partenerul mai atrăgător decât este el de fapt?


2 Responses

  1. elena gheorghe

    Ce prostie! Si cine determina cat de frumos e in realitate? Eu il vad sublim. Fara defect, fara greseala. Pentru ca atunci cand il privesc, vad dincolo de aparente in sufletul lui. Dar sigur, nu am vazut niciun top al sufletelor urate sau frumoase, asa ca s-ar putea sa nu stiu despre ce vorbesc. Cand privesti in ochii iubitului tau vezi Raiul. Cum sa cauti defecte sau sa atribui calitati? Cum sa separi ceea ce se vede de ceea ce nu se vede? Cum sa te apuci sa cercetezi asa ceva?

  2. Pingback : Dragostea este oarbă: Jumătatea ta nu este atât de atrăgătoare | Elodia

Comenteaza acest articol

Dragostea este oarbă: Jumătatea ta nu este atât de atrăgătoare

by   1 min
2