Tabu
Image default
PEOPLESlider

Drama actriței de la Hollywood: a rămas fără uter, în timpul operației de endometrioză

Amy Schumer nu va mai putea face copii niciodată. Actrița a suferit o intervenție chirurgicală pentru endometrioză, în cadrul căreia i-a fost extirpat și uterul.

Actrița a distribuit pe Instagram o fotografie cu ea în halat de spital și un clip filmat de soțul ei Chris Fischer, în care anunță că a trecut cu bine de operație. „Este dimineața după operația pentru endometrioză și uterul meu este afară. Doctorul a găsit 30 de puncte de endometrioză pe care le-a îndepărtat. Mi-a scos apendicele pentru că endometrioza îl atacase”, a fost mesajul lui Amy, chiar de pe patul de spital.

„A fost mult, mult sânge în uterul meu și sunt, știi tu, inflamată. Simt deja că energia mea…”, a mai spus ea, dar nu a apucat să își termine propoziția. Vedeta a lansat și un semnal de alarmă cu privire la această afecțiune: „Dacă aveți menstruații foarte dureroase, este posibil să aveți #endometrioză”, a scris ea în dreptul clipului.

În același mod în care „arătase totul” despre sarcină și povestise despre boala ei, Lyme, actrița povestește despre îndepărtarea uterului. Amy Schumer intenționează să popularizeze acest tip de intervenție.

Amy Schumer a vorbit pentru prima dată problema sa de sănătate după ce l-a născut pe fiul său Gene, în mai 2019, când complicațiile cauzate de endometrioză au adăugat câteva ore la operația de cezariană. Ca urmare, ea și Chris au anunțat în august 2020 că nu plănuiesc să mai aibă un alt copil.

Endometrioza este o boală complexă, încă subdiagnosticată și substudiată, care afectează una din zece femei. Îndepărtarea uterului pare a fi soluția pentru multe paciente. Amy Schumer suferea de ceva timp de endometrioză, o afecțiune adesea chinuitoare – în care țesutul din uter crește în afara acestuia.

ARTICOLE SIMILARE

Felicity Huffman, actrița din „Neveste disperate”, condamnată la închisoare

Andreea Damian

Cum arată familia lui Mădălin Ionescu și ce au avut de sărbătorit

Tabu Tabu

Brad Pitt a dezvăluit numele celor doi actori în fața cărora nu are nicio șansă în lupta pentru roluri

Andreea Damian

Rocanotherworld Winter Edition ⎢ Festival online de muzică bună

Ciocîrlan

S-au convins că provocarea „Momo” care împinge copiii la sinucidere e de fapt o păcăleală

Andreea Damian

Adela Popescu, mesaj de susținere pentru Gina Pistol

Andreea Damian

Scrie un comentariu