Tabu
PEOPLE Slider

Drama lui Seal. E supus durerii încă din tinerețe

seal

Seal are o voce incredibilă, care te cucerește iremediabil de la primele acorduri. Dar puțini sunt cei care cunosc drama artistului britanic, în vârstă de 55 de ani. De mai bine de 25 de ani, Seal e supus durerii, testelor și ia medicamente pentru a ține sub control boala de care suferă.

Seal suferă de Lupus eritematos discoid de peste 25 de ani. Această boală care nu poate fi tratată, ci doar ținută în frâu i-a brăzdat fața cu cicatrici. Această boală rară face ca sistemul imunitar să o ia razna, atacând ţesuturile sănătoase ale corpului și chiar organele interne. Unul din simptome este apariţia unor leziuni pe piele, de obicei deasupra gâtului.

Artistul a ieșit în fața camerelor de filmat și a avut puterea să vorbească deschis despre acest subiect-tabu. Seal participă la evenimente caritabile şi îţi foloseşte celebritatea pentru a atrage atenţia asupra bolii Lupus. Adesea, cântărețul a fost suspectat de automutilare, ritualuri africare la care ar fi participat atunci când era copil, acnee, victimă a unui incendiu sau varicelă la maturitate.

Când Seal a fost diagnosticat cu Lupus, la doar 23 de ani, medicii i-au îndepărtat țesutul muscular de pe fața lui. Așa s-a ales cu cicatricile, care la început l-au băgat în depresie. Cu timpul a învățat să-și accepte cicatricile care parte a vieții sale. Deși Seal se află în remisie, rănile sale sunt permanente.

Ce este boala lupus?

Lupus este o afecțiune autoimună despre care nu se știu foarte multe lucruri. Această boală este caracterizată de hiperactivitatea sistemului imunitar, care confundă propriile țesuturi cu agenți externi și începe să le atace – astfel apar simptomele specifice lupusului precum articulațiile inflamate și dureroase ori erupțiile la nivel cutanat.

Vedete de peste Ocean care suferă de lupus

Mai multe vedete de talie internațională au mărturisit că suferă de lupus și au discutat chiar despre această boala și modul în care le afectează viața.

Selena Gomez a vorbit despre boala sa anul trecut, cand a fost nevoită să își facă un transplant renal din cauza unor complicații ale lupusului.

Toni Braxton este o altă cântăreață celebră care sufera de lupus eritematos sistemic încă din anul 2011. De asemenea, a vorbit despre faptul că tratamentul cu corticosteroide administrat pentru ținerea lupusului sub control este responsabil pentru kilogramele acumulate.

Nick Cannon, fostul sot al cântăreței Mariah Carey, a primit diagnosticul de lupus în anul 2012.

Lady Gaga prezintă risc crescut de lupus eritematos sistemic, însă nu a dezvoltat încă această afecțiune a sistemului imunitar.

Michael Jackson a suferit, de asemenea, de lupus. Artistul a primit diagnosticul în anul 1986, iar de atunci s-a protejat în permanență de radiațiile solare cu ajutorul accesoriilor precum pălării, măști sau ochelari de soare.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 9 iunie!

realitatea

Situația lui Britney Spears, mai gravă decât se credea. Mama sa ia toate măsurile pentru a o salva

Andreea Damian

Trei designeri români își prezintă creațiile la New York

Andreea Damian

Regina Elisabeta a II-a, la prima acțiune publică de la începutul pandemiei. Cum a fost surprinsă

Andreea Damian

Rosie Huntington-Whiteley grăbește nunta și se mărită cu Jason Statham de Revelion

Andreea Damian

Ce a făcut Andreea Marin după ce i s-a anulat vacanța

Tabu Tabu

1 comentariu

Drama lui Seal. E supus durerii încă din tinerețe – articolada.ro 1 May 2018 at 23:41

[…] Vedete de peste Ocean care suferă de lupus, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu