Home > Lifestyle > DRAMA unei mari actrite – VALERIA SECIU

DRAMA unei mari actrite – VALERIA SECIU

Valeria Seciu, fosta soţie a regretatului Octavian Cotescu, trece prin momente cumplite. Actriţa Teatrului Bulandra şi-a anulat spectacolele, întrucât suferă de singurătate şi, mai mult decât atât, de ceva vreme, se confruntă cu o boală chinuitoare.

După moartea celebrului Octavian Cotescu, Valeria Seciu a rămas singură. De mai bine de douăzeci şi nouă de ani, îndrăgita actriţă a teatrului şi filmului românesc trăieşte într-o singurătate devastatoare. Mai întâi, Alexandru, unicul fiu al Valeriei şi al lui Octavian Cotescu, a ales calea monahală. A decis să se călugărească, iar azi, la patruzeci şi şase de ani, trăieşte în Muntele Athos, departe de lume, familie şi tot ce a trăit în adolescenţă. N-a fost deloc un moment uşor pentru cei doi actori, să stea neputincioşi în faţa dorinţei unicului fiu de a-şi dedica viaţa lui Dumnezeu.

La câţiva ani după, în 1985, Valeria a mai primit o lovitură. Octavian Cotescu, pe atunci decanul Institutului de Teatru şi Film din Bucureşti, avea să se stingă din viaţă, iar ea a rămas singură. Doar ea, amintirile şi teatrul, pe care l-a slujit o viaţă, până aproape de curând când, la şaptezeci şi cinci de ani, dărâmată de boală, singurătate şi neajunsuri, a decis să se retragă de pe scenă, pentru o perioadă măcar..


Comenteaza acest articol

DRAMA unei mari actrite – VALERIA SECIU

by realitatea   1 min
0