Home > Lifestyle > Ducii de Sussex ar putea deveni rege și regină. Anunțul care aruncă Palatul în aer

Ducii de Sussex ar putea deveni rege și regină. Anunțul care aruncă Palatul în aer

duci de sussex

După nașterea Prințului Louis, la 23 aprilie, Prințul Harry a ajuns al șaselea pe linia de succesiune la tronul britanic, iar șansele ca acesta să ajungă vreodată rege peste Regatul Unit al Marii Britanii sunt extrem de mici. Cu toate acestea, mezinul nu pare deranjat de acest lucru. Prin căsătoria cu fosta actriță Meghan Markle, la 19 mai, prințul Harry a devenit Ducele de Sussex, iar soția sa, Ducesa de Sussex.

Sunt însă șanse reale ca cei doi să devină rege și regină în Canada. Potrivit ziarului National Post din Canada, există o lacună în legislația acestei țări care i-ar permite lui Meghan Markle și lui Harry să devină regele și regina Canadei în viitorul apropiat. Profesorul universitar Philippe Lagasse a descoperit acest lucru atunci când studiase familia regală britanică și regulile sale.

„Conform interpretării guvernării federale privind succesiunea regală în Canada, am putea, fără îndoială, să-l vedem pe Harry rege al Canadei cu un statut parlamentar simplu”, a spus el. De asemenea, Constituția Canadei nu menționează cine ar trebui să fie regină. În același timp, nu se specifică faptul că monarhul Canadei trebuie să fie același cu al Marii Britanii.

Meghan Markle are o legătură foarte specială cu Canada. Fosta actriță a trăit ani de zile în această țară, datorită proiectelor artistice, și este foarte familiarizată cu locul.

Articole asemanatoare
Meghan Markle
Meghan Markle a identificat stilul vestimentar care o reprezintă cel mai bine
meghan markle
Meghan Markle se joacă cu focul, la fel ca prințesa Diana
meghan markle
Scrisoarea secretă pe care Meghan Markle i-a trimis-o tatălui ei imediat după nuntă
Meghan Markle
Meghan Markle, decizie importantă în privința nașterii. De secole încoace nu s-a mai întâmplat

Ducii de Sussex ar putea deveni rege și regină. Anunțul care aruncă Palatul în aer

by Andreea Damian   1 min
1