Tabu
CULTURE

După Brâncuși vine Baba, după Baba vine Grigorescu, apoi Dalí

Asemuit cu Rembrandt şi Goya pentru atenția deosebită pe care o acorda portretelor și mâinilor, Corneliu Baba este unul dintre cei mai apreciați artiști români contemporani. În licitația ce-i este dedicată, publicul va putea licita pentru cea mai mare lucrare a artistului (de aproape 6 m lungime), opera fiind un triptic asemănător cu cele ale lui Francis Bacon, pentru care colecționarii străini au oferit zeci de milioane de euro. Tripticul “Răscoala” (estimare: 70.000 – 120.000 euro) nu impresionează doar prin dimensiuni, ci și prin tema abordată – o problematică intens studiată de artist, ce devine propriul refugiu de exprimare artistică în perioada comunistă. O altă operă importantă este și “Copilul Arlechinului” (estimare: 40.000 – 60.000 euro), în care motivul arlechinului este ridicat la nivelul unei înalte meditaţii asupra condiţiei umane. Licitația “Ceramica secolului XX”  mai aduce  în prim-plan și alte opere ale unor mari artiști internaționali precum Salvador Dalí, Pablo Picasso și Andy Warhol. 

Iubitorii de artă vor mai avea parte de multe alte surprize, mai ales prin Licitația de Impresionism și Postimpresionism Românesc, unde operele marilor pictori români așteaptă să fie descoperite. Vă așteptăm să ne vizitați în perioada 12–23 septembrie la Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță, str. C.A. Rosetti, nr. 5, iar pe 23-24 septembrie la Athenee Palace Hilton, unde vor avea loc și licitațiile ʺCorneliu Baba și Discipoliiʺ și ʺCeramica secolului XXʺ  marți, 23 septembrie, ora 19:30, iar Licitația de Impresionism și Postimpresionism Românesc miercuri, 24 septembrie, ora 19:30.

ARTICOLE SIMILARE

A murit actorul din „The Fresh Prince of Bel Air”

Andreea Damian

Ordin de protecție direct de la polițist și intervenții de urgență. Ce prevede noul proiect pentru combaterea violenței domestice

Oana

FOTO cu noua Vecina de la ‘Neata!

Michel Platini a fost reținut pentru CM din 2022 Qatar – dar au murit deja 1400 de oameni

Dora Constantinovici

Cum arăta camera lui Mircea Badea în anii ’90! Postere sexy si spagatul lui Van Damme

Gestul lui Michelle Obama pentru copiii aflați în izolare

Andreea Damian

Scrie un comentariu