Home > Lifestyle > Durata incorectă a somnului ne poate îmbătrâni cu şapte ani

Durata incorectă a somnului ne poate îmbătrâni cu şapte ani

Orele de somn pierdute în timpul tinereţii ne afectează extrem de puternic cea de-a doua parte a vieţii. Acesta este rezultatul unui studiu efectuat în Marea Britanie. Faptul că dormim prea mult sau prea puţin afectează grav felul în care gândim şi ne poate îmbătrâni creierul cu până la şapte ani.

Dacă dormim mai mult sau mai puţin decât cele 6-8 ore recomandate ne poate duce la un declin al capacităţii cognitive şi ne afectează abilitatea de a gândi coerent, de asemenea şi vocabularul are de suferit. Cercetătorii care au făcut studiul avertizează că durata nepotrivită a somnului poate duce chiar la un declin fizic şi la o moarte prematură.

Studiul, care a fost efectuat pe o perioadă de cinci ani, arată că durata perfectă a unui somn sănătos este de şapte ore. 25% dintre femeile şi 18% dintre bărbaţii participanţi la studiu care au dormit mai puţin au înregistrat scăderi ale capacităţii de gândire şi au recunoscut că vocabularul li s-a diminuat.

Lipsa somnului afectează capacitatea de concentrare la locul de muncă, receptivitatea, capacitatea de a răspunde prompt la o provocare, sarcină sau cerinţă, duce la greşeli de toate felurile, diminuează atenţia şi capacitatea de concentrare. Mai mult, somnul are o influenţă majoră şi asupra vieţii sociale.

Articole asemanatoare
metoda 4-7-8
Cum poți adormi în 60 de secunde cu metoda 4-7-8
berea
Berea belgiană vă poate ajuta să combateți obezitatea și să aveți un somn bun
Robotul Somnox care se presupune că te adoarme dar arată ca un copil de-al lui Darth Vader
somn
Puiul de somn în timpul zilei aduce beneficii uriașe inimii

1 Response

  1. Maria Petrescu

    🙂 Interesant articol… cred ca impotriva imbatranirii poate lucra eficient suplimentul – Mentine-te tanar DHEA de la Bio Elemente. Eu ma simt mai tanara si efectul se vede si fizic:) Recomand!

Comenteaza acest articol

Durata incorectă a somnului ne poate îmbătrâni cu şapte ani

by realitatea   1 min
1