Tabu
Image default
LIFESTYLE

Durata incorectă a somnului ne poate îmbătrâni cu şapte ani

Orele de somn pierdute în timpul tinereţii ne afectează extrem de puternic cea de-a doua parte a vieţii. Acesta este rezultatul unui studiu efectuat în Marea Britanie. Faptul că dormim prea mult sau prea puţin afectează grav felul în care gândim şi ne poate îmbătrâni creierul cu până la şapte ani.

Dacă dormim mai mult sau mai puţin decât cele 6-8 ore recomandate ne poate duce la un declin al capacităţii cognitive şi ne afectează abilitatea de a gândi coerent, de asemenea şi vocabularul are de suferit. Cercetătorii care au făcut studiul avertizează că durata nepotrivită a somnului poate duce chiar la un declin fizic şi la o moarte prematură.

Studiul, care a fost efectuat pe o perioadă de cinci ani, arată că durata perfectă a unui somn sănătos este de şapte ore. 25% dintre femeile şi 18% dintre bărbaţii participanţi la studiu care au dormit mai puţin au înregistrat scăderi ale capacităţii de gândire şi au recunoscut că vocabularul li s-a diminuat.

Lipsa somnului afectează capacitatea de concentrare la locul de muncă, receptivitatea, capacitatea de a răspunde prompt la o provocare, sarcină sau cerinţă, duce la greşeli de toate felurile, diminuează atenţia şi capacitatea de concentrare. Mai mult, somnul are o influenţă majoră şi asupra vieţii sociale.

ARTICOLE SIMILARE

Suntem la coada clasamentului european și în ceea ce privește munca de acasă

Andreea Damian

Cum să împaci gusturile tale muzicale cu ale iubitului tău

realitatea

Adversarul lui Obama despre testele de sarcina si avort

Copilul cu trei parinti naturali

realitatea

Surprinde tu Craciunul, nu te lasa surprinsa! 3 retete super rapide pentru un desert delicios de Craciun

realitatea

Studiul care dă fiori! Cât rezistă, de fapt, coronavirusul pe suprafeţe și în aer

Andreea Damian

1 comentariu

Maria Petrescu 25 July 2011 at 10:49

🙂 Interesant articol… cred ca impotriva imbatranirii poate lucra eficient suplimentul – Mentine-te tanar DHEA de la Bio Elemente. Eu ma simt mai tanara si efectul se vede si fizic:) Recomand!

Răspunde

Scrie un comentariu