Tabu
Image default
HEALTHSlider

Dureri de picior care trebuie tratate fără întârziere

Numărul mare de ore petrecute la birou, în mașină sau stând în picioare, greutatea corporală crescută, fumatul, colesterolul crescut, consumul în exces de sare fac ca un număr mare de persoane să se plângă de dureri de picioare.

Picioarele trebuie să ne susțină greutatea, dar obiceiurile proaste de mers, alegerea greșită a încălțămintelor le fac rău. Să le oferim o mică pauză, deoarece picioarele puternice și sănătoase garantează o sănătate generală bună.

Într-o viață întreagă, mergem de două ori și jumătate în jurul Pământului folosind cel mai fiabil și ecologic mod de transport disponibil: picioarele noastre. Cu toate acestea, nu le acordăm întotdeauna atenția pe care o merită și foarte des îi torturăm în pantofi prea înalți sau prea strâmți.

Picioarele sunt cu atât mai importante cu cât sunt într-adevăr „baza” sănătății noastre. Un bun suport plantar contribuie la o circulație limfatică, venoasă și arterială corectă, la prevenirea varicelor, a flebitei și bolilor cardiovasculare. De asemenea, ajută la adoptarea unei posturi bune și la prevenirea durerilor articulare.

Iată care sunt cele mai frecvente afecțiuni ale picioarelor!

Monturile

Aceasta este o deformare foarte frecventă a piciorului, care afectează în principal femeile și este adesea ereditară. Degetul mare deviază și nu-și mai desfășoară corect activitatea de sprijin. Presiunea este transferată pe al doilea deget de la picior, care la rândul său se poate deforma.

Prevenire

Aveți grijă cu pantofii prea înguști sau prea ascuțiți și cu tocurile prea înalte, care pot accentua monturile. Acest lucru este progresiv, prin urmare este posibil să se limiteze agravarea acestuia adoptând o încălțăminte bună care să nu depășească 3 cm.

Picioare umflate

Când stai în picioare, este cald sau ai exces de greutate, sângele de la picior ajunge greu la inimă. Rezultatul: extremitățile se umflă și pot deveni dureroase, durere care se răspândește de obicei la picioare.

Prevenire

Poartă pantofi flexibili cu un toc de cel mult 5 centimetri, pentru a permite o derulare bună a arcului piciorului atunci când mergi. Acest lucru permite, cu fiecare pas, să zdrobești pompa venoasă situată sub picior pentru a duce sângele în sus. Mersul de tip nordic este excelent pentru un bun sprijin la sol. În schimb, evită călcarea cât mai mult posibil. Dacă este necesar, slăbește. Acasă, poți stimula această pompă folosind o minge de tenis, timp de câteva minute pe zi.

Pintenul calcanean

Pintenul calcanean este o proeminență osoasă care apare la nivelul fascei plantare de pe călcâi. Practic pintenii sunt „depozite de calciu” care produc o deformare la suprafața osului sănătos. Se consideră pinten calcaneean de la 2 mm în sus. Ei sunt foarte dureroși și foarte des sunt asociați cu fasceita plantară (inflamația fasciei care unește calcaneul de partea anterioară a piciorului, fiind cea care ne dă și ne menține bolta piciorului).

Prevenire

Evită să încalți balerini și șlapi deoarece vei suprasolicita aponevroza. Poartă mai degrabă pantofi cu un toc mic de 3 până la 4 centimetri.

Bătături și calusuri

Bătăturile și calusurile sunt favorizate de purtarea pantofilor prea înguști sau de deformarea degetelor de la picioare. Frecarea repetată în zonele de presiune determină încălzirea pielii, care se va îngroșa (hiperkeratoza) și va deveni sensibilă. Când îngroșarea se află sub antepic, vorbim de calus, în degetele de la picioare, vorbim de corn.

Prevenire

Hidratează-ți picioarele! Bine hrănită, pielea se îngroașă mai lent, rămâne suplă și își joacă mai bine rolul de amortizare împotriva presiunii. Poartă încălțăminte confortabilă, nu prea ascuțită, care lasă spațiu în antepic și previne fricțiunea de la degetele de la picioare.

Ce pantofi trebuie să purtăm?

Pantoful perfect ar trebui:

  • să fie din piele moale, pentru a nu comprima piciorul, să-l lase să se miște și să respire corespunzător. Dar și cu șireturi, care pot fi slăbite dacă picioarele se umflă la sfârșitul zilei.
  • să nu fie înguști, astfel încât degetele de la picioare să nu fie comprimate și să existe un spațiu de 1 cm în vârful pantofului.
  • să aibă o amortizare bună datorită tălpii care nu este nici prea tare, nici prea moale și un toc de 3 până la 3,5 cm.

ARTICOLE SIMILARE

Afla care sunt tendintele in make-up primavara/vara 2016

realitatea

Cu ce piesă mergem la Eurovision şi cine a compus-o?

Tabu Tabu

Reguli de aur pentru un sistem imunitar puternic

Andreea Damian

De ce nu ar trebui să refolosiți protecția solară de anul trecut

Andreea Damian

Greșeli pe care toată lumea le face când cumpără haine de iarnă

Andreea Damian

Simptomul cancerului ovarian pe care majoritatea femeilor îl ignoră

Andreea Damian

Scrie un comentariu