Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

E oficial! Suntem 8 miliarde de locuitori pe Pământ

15 noiembrie 2022 – aceasta este ziua în care planeta noastră schimbă prefixul și ajungem să fim 8 miliarde de suflete.

Organizația Națiunilor Unite numește acest moment ”o piatră de hotar în dezvoltarea umană”. Această creștere fără precedent se datorează creșterii treptate a duratei de viață a oamenilor datorită îmbunătățirii sănătății publice, a nutriției, a igienei personale și a medicinii. Este, de asemenea, rezultatul unor niveluri ridicate și persistente de fertilitate în unele țări, arată ONU.

Estimările inițiale spuneau că vom ajunge la această cifră abia în 2025 și iată că am atins acest prag cu trei ani mai repede.

Ultima „aniversare” a fost acum 11 ani, pe 31 octombrie 2011, atunci când s-a născut locuitorul cu numărul 7 miliarde, o fetiță din Filipine.

Următorul prag, de 9 miliarde, ar trebui să fie atins peste 15 ani, adică am putea vorbi de o încetinire a creșterii numărului de pământeni. ONU proiectează un „vârf” la 10,4 miliarde în anii 2080 și stagnare până la sfârșitul secolului.

În 1804 s-a născut pământeanul cu numărul 1 miliard. Revoluția industrială, dar și creșterea calității sistemului medical au făcut ca 80 de ani mai târziu, în 1927, populația globului să se dubleze. Și, de aici încolo, am fost tot mai mulți, într-un ritm susținut.

ARTICOLE SIMILARE

Vitamine și minerale care ajută la creșterea fertilității

Andreea Damian

Irina Reisler a slabit 44 de kilograme intr-un singur an !

La 21 de ani, Kylie Jenner este cea mai tânără miliardară

Andreea Damian

TOP 10 Scene de sex live in filme artistice

realitatea

VICTOR SLAV – rasfatat de iubitele lui bogate

Ţelina te ajută să slăbeşti sănătos

Scrie un comentariu