Home > Sex-Relatii > E sigur să faci sex în timpul pandemiei de coronavirus? Experții ne lămuresc

E sigur să faci sex în timpul pandemiei de coronavirus? Experții ne lămuresc

sex

Pe măsură ce COVID-19 continuă să se răspândească prin lume și să facă victime, organizațiile de sănătate publică au fost extrem de active și au publicat tot felul de informații despre ce poți face ca să nu te îmbolnăvești. S-a scris despre călătorii, animale de companie, sarcină, echipament personal de protecție, dar a fost ignorat un aspect crucial al vieții umane: sexul. Care sunt riscurile intimității în timpul coronavirusului?

Milioane de oameni se află în izolare acasă, deci nu este deloc surprinzător că multe cupluri și persoane singure se întreabă cum le afectează coronavirusul viața sexuală.

Iată patru dintre cele mai presante întrebări despre intimitate în timpul pandemiei de coronavirus.

COVID-19 se transmite pe cale sexuală?

Nu vedem modele care indică transmiterea sexuală. Virusul se răspândește în principal prin picături respiratorii și atingerea suprafețelor contaminate. Nu există dovezi că noul coronavirus poate fi transmis prin contactul sexual vaginal sau anal. Cu toate acestea, sărutul este o practică foarte frecventă în timpul actului sexual, iar virusul poate fi transmis prin salivă. Prin urmare, virusul poate fi transmis prin sărut.

Deci este bine să faci sex?

Dacă dumneavoastră sau partenerul dvs. are Covid-19, sfatul este să stați departe unul de celălalt pe cât posibil. Dar pentru persoanele care nu au simptome și nu au o expunere probabilă recentă și au stat în casă e în regulă să facă sex. Dacă locuiți cu același partener cu care faceți sex de obicei și nu aveți niciun simptom sau o expunere probabilă, sexul ar putea fi de fapt o modalitate foarte bună de a vă distra, de a vă conecta și de a calma anxietatea în această perioadă.

Dar cu parteneri noi?

Recomandarea este să încercați să stați acasă cât puteți și să interacționați cu adevărat doar cu oamenii care vă furnizează lucruri esențiale, cum ar fi produsele alimentare și medicamente. De asemenea, încercați să păstrați o distanță fizică de aproximativ 2 m față de alte persoane. Cu siguranță asta ar transforma sexul într-o adevărată provocare. Cu siguranță, numărul partidelor de sex poate scădea în următoarele săptămâni, dar există și alte forme de exprimare a erotismului, cum ar fi sextingul, apelurile video, lectura erotică și masturbarea sunt câteva opțiuni.

Și jucăriile sexuale?

La fel cum trebuie să te speli pe mâini după sex, e necesar să-ți speli și jucăriile sexuale. „Trebuie să le speli de fiecare dată, chiar dacă au fost folosite doar de tine, pentru că sunt multe locuri pe corp în care sunt prezente microorganisme”, a zis Kelly A. Reynolds, educator de sănătate publică și expert în politici comunitare și de mediu la Universitatea din Arizona. Asta nu înseamnă că trebuie să dezinfectezi jucăriile sexuale cu spirt, ci să le speli în apă călduță, cu săpun normal, după care să le usuci cu un prosop de hârtie. Aceste practici previn infecțiile fungice și bacteriene, dar ajută și împotriva coronavirusului.

Articole asemanatoare
izolare
Revederea cu cei dragi pentru prima oară după două luni de izolare. 6 lecții din carantină
cumpărături
Cum vei face cumpărăturile în siguranță pe măsură ce magazinele de haine încep să se redeschidă
turismul
Când va reveni turismul la nivelul înregistrat înaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus
măștile
În 2020, măștile nu sunt folosite doar pentru protecție. Sunt purtate pentru a transmite un mesaj

2 Responses

  1. Pingback : E sigur să faci sex în timpul pandemiei de coronavirus? Experții ne lămuresc – Stiri

Comenteaza acest articol

E sigur să faci sex în timpul pandemiei de coronavirus? Experții ne lămuresc

by Andreea Damian   2 min
2