Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Ed Sheeran dat în judecată pentru că ar fi copiat bucăți din Let’s Get It On

Ed Sheeran este dat în judecată pentru 100 de milioane de lire din cauza unei suspiciuni că ar fi copiat bucăți întregi din piesa lui Marvin Gaye – Let’s Get It On.

Se pare că artistul ar fi selectat câteva secțiuni din piesa lui Gaye din 1973 pentru a le pune la piesa lui. Există și documente oficiale care atestă faptul că “linia melodică, ritmul, armoniile, tobele, linia de bază a basului, corul, tempo-ul sunt aceleași”. Lui Sheeran i s-a mai imputat faptul că ar fi copiat piesa Thinking Out Loud însă, până acum, a respins mereu acuzațiile.

De data aceasta însă plângerea a fost depusă de o companie care se numește Structured Asset Sales – cea care deține drepturile piesei lui Gaye. Gaye a compus Let’s Get It On împreună cu cântărețul American Edward Townsend – care a murit în 2003. Structured Asset Sales a cumpărat o tremie din drepturile de autor pentru piesă. Și moștenitorii lui Townsend l-au dat în judecată pe Sheeran în 2016 spunând de asemenea că Thinking Out Loud este copiată după Let’s Get It On.

Încă nu se știe cum s-a finalizat acel process. Anul trecut Ed Sheeran a fost nevoit să plătească 20 de milioane de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor legate de piesa Photograph.  Cantautorii Thomas Leonard și Martin Harrington l-au dat în judecată pe cântăreț spunând că piesa cu care a câștigat primele locuri în topuri este copiată după piesa lor Amazing.

ARTICOLE SIMILARE

Ce organe sunt atacate de coronavirus

Andreea Damian

Kate Walsh din Anatomia lui Grey respectă aceste 5 reguli esențiale de sănătate

Andreea Damian

Ce aniversare a avut parte Vârciu în familie

Tabu Tabu

Copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle vor fi prinț și prințesă

Andreea Damian

YouTube interzice videoclipurile „periculoase sau dăunătoare”

Andreea Damian

Lili Sandu și Silviu Țolu și-au botezat fiul în condiții speciale

Tabu Tabu

Scrie un comentariu