Home > Slider > Ed Sheeran dat în judecată pentru că ar fi copiat bucăți din Let’s Get It On

Ed Sheeran dat în judecată pentru că ar fi copiat bucăți din Let’s Get It On

Ed Sheeran este dat în judecată pentru 100 de milioane de lire din cauza unei suspiciuni că ar fi copiat bucăți întregi din piesa lui Marvin Gaye – Let’s Get It On.

Se pare că artistul ar fi selectat câteva secțiuni din piesa lui Gaye din 1973 pentru a le pune la piesa lui. Există și documente oficiale care atestă faptul că “linia melodică, ritmul, armoniile, tobele, linia de bază a basului, corul, tempo-ul sunt aceleași”. Lui Sheeran i s-a mai imputat faptul că ar fi copiat piesa Thinking Out Loud însă, până acum, a respins mereu acuzațiile.

De data aceasta însă plângerea a fost depusă de o companie care se numește Structured Asset Sales – cea care deține drepturile piesei lui Gaye. Gaye a compus Let’s Get It On împreună cu cântărețul American Edward Townsend – care a murit în 2003. Structured Asset Sales a cumpărat o tremie din drepturile de autor pentru piesă. Și moștenitorii lui Townsend l-au dat în judecată pe Sheeran în 2016 spunând de asemenea că Thinking Out Loud este copiată după Let’s Get It On.

Încă nu se știe cum s-a finalizat acel process. Anul trecut Ed Sheeran a fost nevoit să plătească 20 de milioane de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor legate de piesa Photograph.  Cantautorii Thomas Leonard și Martin Harrington l-au dat în judecată pe cântăreț spunând că piesa cu care a câștigat primele locuri în topuri este copiată după piesa lor Amazing.

Articole asemanatoare
Ed Sheeran
Ed Sheeran şi prinţul Harry, clip amuzant de Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, dar cu mesaj puternic
ed sheeran
Ed Sheeran a făcut anunțul care i-a întristat pe fani
Ed sheeran
Ed Sheeran a stabilit un nou record mondial
Katy Perry
Katy Perry trebuie să plătească milioane de dolari despăgubiri pentru cântecul pe care l-a plagiat

Comenteaza acest articol

Ed Sheeran dat în judecată pentru că ar fi copiat bucăți din Let’s Get It On

by realitatea   1 min
0