Tabu
Image default
lifestyle

Edward Steichen la Museo Reina Sofia din Madrid

 Până în 22 septembrie Muzeul Regina Sofia din Madrid găzduiește o expoziție rară: fotografiile realizate de Edward Steichen, unul dintre iconurile istoriei fotografiei.
Steichen este considerat liderul Pictorialismului, o mișcare romantică de la finalul secolului XIX, și printre primii care au pus bazele fotografiei moderne.

Este o expoziție în premieră în Europa dedicată lui Edward Steichen. Născut la Luxemburg, emigrând mai târziu cu întreaga familie în America, Steichen a abordat toate stilurile fotografice, de la nud, portrete, modă și până la dans, teatru, peisaje și life style. Steichen a fost fotograf pentru Vogue și Vanity Fair iar în timpul celui De-al Doilea Război Mondial a fost fotograf militar și propagandist, organizând licitații în cadrul expozițiilor de fotografie pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru armată.

După război a fost curator la Muzeul de Artă Modernă din New York, până în 1962. Intreaga sa carieră a fost controversată. A fost criticat de Pictorialiști că i-a abandonat pentru lumea reflectoarelor oferită de Conde Nast. Pentru că Steichen a fost obsedat de lumea glossy a magazinelor de modă și a vedetelor.

Fotografia Gretei Garbo este considerată cel mai bun portret al actriței. Pentru mai multe imagini din expoziție poți accesa site-ul muzeului.

ARTICOLE SIMILARE

Din seria WTF?? Iata-l pe noul iubit – UMFLAT – al lui Charlize Theron!

Ghici cine…

realitatea

AVON România lansează prima campanie video interactivă pe Instagram

13 curiozități despre vedete

realitatea

Pro și contra Mihaelei Rădulescu

realitatea

MAGIUNUL DIN PRUNE TOPOLOVENI DUCE TRADIȚIA CULINARĂ ROMÂNEASCĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE ȘI ÎN VIETNAM

Tabu Tabu

Scrie un comentariu