Home > Agenda > stiri > Edward Steichen la Museo Reina Sofia din Madrid

Edward Steichen la Museo Reina Sofia din Madrid

 Până în 22 septembrie Muzeul Regina Sofia din Madrid găzduiește o expoziție rară: fotografiile realizate de Edward Steichen, unul dintre iconurile istoriei fotografiei.
Steichen este considerat liderul Pictorialismului, o mișcare romantică de la finalul secolului XIX, și printre primii care au pus bazele fotografiei moderne.

Este o expoziție în premieră în Europa dedicată lui Edward Steichen. Născut la Luxemburg, emigrând mai târziu cu întreaga familie în America, Steichen a abordat toate stilurile fotografice, de la nud, portrete, modă și până la dans, teatru, peisaje și life style. Steichen a fost fotograf pentru Vogue și Vanity Fair iar în timpul celui De-al Doilea Război Mondial a fost fotograf militar și propagandist, organizând licitații în cadrul expozițiilor de fotografie pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru armată.

După război a fost curator la Muzeul de Artă Modernă din New York, până în 1962. Intreaga sa carieră a fost controversată. A fost criticat de Pictorialiști că i-a abandonat pentru lumea reflectoarelor oferită de Conde Nast. Pentru că Steichen a fost obsedat de lumea glossy a magazinelor de modă și a vedetelor.

Fotografia Gretei Garbo este considerată cel mai bun portret al actriței. Pentru mai multe imagini din expoziție poți accesa site-ul muzeului.

Articole asemanatoare
Singura cafea instant din Romania premiata de DLG
Mari expozitii la Viena, in prima jumtate a anului 2015
Bătălia filmelor 1
Noaptea muzeelor în România

Comenteaza acest articol

Edward Steichen la Museo Reina Sofia din Madrid

by realitatea   1 min
0