Home > Lifestyle > Stiri > Efectele dezastruoase ale incestului: o familie cu chipuri albastre!

Efectele dezastruoase ale incestului: o familie cu chipuri albastre!

Strumfii au trait in realitate! Dupa mai multe generatii in care s-a practicat casatoria intre frati, pe capul unei familii din Kentucky s-a abatut un blestem cumplit: unii membrii s-au nascut cu figurile albastre.

Datand de la inceputul anilor 1800, poza cu familia din Kentucky a fost considerata mai intai o farsa masiva. Mai apoi, oamenii de stiinta si-au dat seama ca este vorba de o afectiune medicala extrem de ciudata, o mutatie genetica ca rezultat al mariajelor repetate intre frati, care au si procreat.
Afectiunea care decoloreaza pielea si ii da o tenta albastra este cauzata de o gena recesiva.

Totul a inceput cand Martin Fugate, un orfan francez, s-a stabilit in Kentucky la inceputul secolului 19. El s-a casatorit cu o americanca roscata Elizabeth Smith – care avea un ten palid – iar din uniunea lor s-a declansat o mutatie genetica care a facut ca descendentii lor sa se nasca cu pielea albastra.

NUmita methemoglobinemie, afectiunea reduce abilitatea sangelui de a transporta oxigenul in sange. Drept rezultat, sangele este mai inchis la culoare decat de obicei si face pielea sa para albastra.

Familia cu chipuri albastre  a fost in 1958, cand unul dintre barbatii albastri, Luke Combs, si-a dus sotia la spital, iar medicii i-au dat atentie mai mult lui decat femeii.

Articole asemanatoare
pui de somn
Îți place să tragi un pui de somn? E scris în ADN-ul tău
mutatie genetică
O mutație genetică transformă femeile în roboți care văd de 100 de ori mai multe culori

2 Responses

Comenteaza acest articol

Efectele dezastruoase ale incestului: o familie cu chipuri albastre!

by realitatea   1 min
2