Home > Agenda > Einstürzende Neubauten – Alles wieder offen

Einstürzende Neubauten – Alles wieder offen

Iar ăștia cu nume imposibil de pronunțat! Cam asta aud de fiecare data când vine vorba de Einsturzende Neubauten, cea mai curajoasă și mai experimentală trupă germană -curajoasă pentru că întotdeauna au fost împotrivă oricărui trend, iar experimentală pentru că, de cele mai multe ori, muzica pe care o fac e de fapt o succesiune de sunete create de cele mai neobsinuite obiecte, instrumente și chiar spații.

Greu de imaginat cum sună o piesă interpretată la motor de avion, apă prelingându-se pe peretii unei pivnițe și clavecin. Nu e ușor de ascultat, iar pentru cei neobișnuiți cu acest gen, e aproape imposibil. Însă merită încercat. Alles Wieder Offen, cea mai recentă apariție a lor, este, dacă se poate spune așa, un album web 2.0.

Finanțat de fani și admiratori, a fost înregistrat în studioul lui Blixa Bargeld, creierul formației, dar cu participarea celor care au contribuit material la realizarea lui. Online, prin intermediul unui webcam, sute de oameni au asistat la realizarea discului și au putut chiar să contribuie cu idei și sugestii la compunerea pieselor. Rezultatul e neașteptat de bun.


Loading...

Comenteaza acest articol

Einstürzende Neubauten – Alles wieder offen

by realitatea   1 min
0