Tabu
Image default
PEOPLESlider

Ellie White: “Restricții sau condamnare la moarte”

Cunoscuta solistă care a fost și ea infectată cu corinavirus și a trecut prin “focurile iadului” a scris un mesaj pe blogul său despre aceste restricții luate haotic de autorități. Ellie White sau Elena Bălțăgan care a cântat cu DJ Project, a scris următorul mesaj pe blogul care ii poartă numele și pe care îl redăm în parte în continuare.
“Astăzi am avut puțină treabă în oraș, într-unul din mall-urile din București. Am ajuns acolo, ne-am pus măștile pe față și am intrat. Era ora prânzului, și fiindcă tot eram în oraș, ne gândeam că poate mergem la un restaurant să mâncăm ceva. În timp ce ne gândeam la asta, ne-am dat seama că nu prea avem unde să mergem, pentru că toate restaurantele sunt închise, singura opțiune fiind terasele. Era cam frig afară, așa că nici nu s-a pus problema. Însă, o dată ajunși în mall, ne-am gândit cu stupoare că asta este o măsură absurdă și de neînțeles, de vreme ce în mall era puhoi de oameni, FĂRĂ nici o distanțare socială.

ellie_white_familieÎn magazine se aglomera de la oră la oră, la baza scărilor rulante era aglomerație (fără nici o distanțare), la o cafenea se încerca o coadă cu 1m între persoane, în timp ce în supermarket stăteau oamenii cot la cot ca în vremurile bune. Și am stat să ne întrebăm, ce măsură logică este asta..? Cum poți închide activitatea restaurantelor, a pub-urilor, a teatrelor, a cinema-urilor, inclusiv a restaurantelor de la food-court pe motiv de “distanțare socială”, dar în același timp nu te deranjează aglomerația din supermarketuri, mall-uri, metrou și autobuze unde oamenii stau înghesuiți? Cu ce te ajută masca aici și în altă parte nu? Cum este asta o măsură corectă? În restaurante poți face o distanțare socială muuuuult mai bună decât în orice supermaket!!! Poți face mese de maxim 4 persoane, cu spațiu de 2 metri între mese, și lucrurile pot funcționa. În teatre poți pune grupuri de maxim patru persoane (în caz de familie), cu distanță de două sau chiar trei locuri între celelalte persoane, și iarăși, și aici se poate face o distanțare socială corectă!!! La cinema se poate face exact că și în cazul teatrelor. În sălile de fitness nu era nici înainte mare aglomerație, deci și aici se poate funcționa în stare de distanțare socială corectă!

ellie whiteExistă soluții pentru orice, dacă se VREA! Care este logică din spatele acestor restricții, domnilor? Ne pare rău că domeniul cultural-artistic nu este atât de profitabil pentru voi încât să avem și noi acceptul să ne desfășurăm activitatea în măsuri de siguranță, ci trebuie să tragem cortina și să așteptăm ca otravă voastră să își facă efectul! Nu vreau să fiu contra sistemului sau să fiu a cincea roată de la căruță, dar mi se pare o lipsă mare de bun simt, de simt civic și de responsabilitate față de cetățenii acestei țări greu încercată, față de oamenii cinstiți care muncesc zi lumină pentru puținul pe care îl au, pentru antreprenorii care și-au investit și ultimul ban în afacerea lor și care acum își văd afacerea dusă de râpă fără nici o șansă de revenire in următoarea perioadă și față de economia acestei țări care suferă grav de pe urma acestor măsuri absurde și fără nici o logică!”, a scris Ellie White pe blogul ei.

ARTICOLE SIMILARE

Apelul plin de disperare al Dianei Kruger

Andreea Damian

Actrița din Dirty Dancing, rol important în Anatomia lui Grey

Andreea Damian

Documentarul „Coachella: 20 de ani în deșert” va fi difuzat pe YouTube (premieră trailer)

realitatea

Încă un bebeluș regal! Familia prințului se mărește

Andreea Damian

Descopera sase trucuri pentru contouring-ul si micsorarea nasului!

realitatea

Primele imagini cu Magda Pălimariu însărcinată în 7 luni. De ce a ascuns sarcina

Andreea Damian

Scrie un comentariu