Home > Slider > Emilia Clarke, la un pas de moarte. Imagini rare de pe patul de spital

Emilia Clarke, la un pas de moarte. Imagini rare de pe patul de spital

emilia clarke

Emilia Clarke, vedeta din serialul Game of Thrones, a fost la un pas de moarte după ce a suferit două anevrisme cerebrale și a fost operată pe creier de trei ori.

Cunoscută pentru rolul lui Daenerys Targaryen, actrița a oferit mai multe detalii despre anevrismul cerebral aproape fatal pe care l-a suferit la vârsta de 24 de ani, după încheierea filmărilor pentru primul sezon al serialului. După intervențiile chirurgicale pe creier, Clarke a avut tulburări de memorie și de comunicare.

Deși spune că este „100% curată” în termeni neurologici, Emilia, acum de 32 de ani, a mărturisit în timpul programului CBS Sunday Morning că a suferit leziuni cerebrale permanente ca urmare a hemoragiei subarahnoide, un accident vascular cerebral cauzat de ruptura unei artere și care a sângerat în jurul creierului.

„În timpul celui de-al doilea anevrism, o parte din creierul meu a murit, de fapt”, a spus ea. „Dacă o parte din creierul tău nu este vascularizat, nu va mai funcționa. E ca și cum a fost scurtcircuitat”.

Emilia Clarke și-a adunat toate puterile pentru a vorbi despre acest subiect sensibil. Anevrismele și operațiile pe creier nu i-au afectat doar sănătatea fizică, ci și pe cea mentală. „Prima dată a fost dificil. După al doilea anevrism mi s-a părut mult mai greu să rămân optimistă”, a mărturisit Emilia. Apoi a oferit și câteva imagini de pe patul de spital, locul întunecat în care a fost internată după operație.

Emilia Clarke a povestit, într-un interviu acordat publicaţiei americane The New Yorker, că se afla într-o sală de gimnastică şi a simţit o durere de cap foarte mare, după care a leşinat şi a fost dusă la spital. A fost operată de urgență pe creier şi a petrecut câteva zile la terapie intensivă, după care a început să-şi recapete capacitatea de a vorbi. Actriţa a mai trecut printr-o intervenţie chirurgicală în 2013, care a eşuat şi i-a provocat o hemoragie cerebrală aproape fatală. Ea a fost supusă unei a treia operaţii chirurgicale, în timpul căreia i s-a implantat şi o placă de titan şi care i-a lăsat o cicatrice imensă. Ulterior, actriţa s-a recuperat complet.

Articole asemanatoare
Stilul iconic al verii: feminitate şi dominaţie à la Daenerys Targaryen
Emilia Clarke
Emilia Clarke, despre scenele de sex și nuditate din „Urzeala tronurilor”
emilia clarke
Emilia Clarke și-a tăiat părul și a adoptat o tunsoare pixie, inspirată de la Gwyneth Paltrow
Emilia Clarke – Daenerys din Game of Thrones joacă în noul film Star Wars

Comenteaza acest articol

Emilia Clarke, la un pas de moarte. Imagini rare de pe patul de spital

by Andreea Damian   1 min
0