Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Emilia Clarke, la un pas de moarte. Imagini rare de pe patul de spital

Emilia Clarke, vedeta din serialul Game of Thrones, a fost la un pas de moarte după ce a suferit două anevrisme cerebrale și a fost operată pe creier de trei ori.

Cunoscută pentru rolul lui Daenerys Targaryen, actrița a oferit mai multe detalii despre anevrismul cerebral aproape fatal pe care l-a suferit la vârsta de 24 de ani, după încheierea filmărilor pentru primul sezon al serialului. După intervențiile chirurgicale pe creier, Clarke a avut tulburări de memorie și de comunicare.

Deși spune că este „100% curată” în termeni neurologici, Emilia, acum de 32 de ani, a mărturisit în timpul programului CBS Sunday Morning că a suferit leziuni cerebrale permanente ca urmare a hemoragiei subarahnoide, un accident vascular cerebral cauzat de ruptura unei artere și care a sângerat în jurul creierului.

„În timpul celui de-al doilea anevrism, o parte din creierul meu a murit, de fapt”, a spus ea. „Dacă o parte din creierul tău nu este vascularizat, nu va mai funcționa. E ca și cum a fost scurtcircuitat”.

Emilia Clarke și-a adunat toate puterile pentru a vorbi despre acest subiect sensibil. Anevrismele și operațiile pe creier nu i-au afectat doar sănătatea fizică, ci și pe cea mentală. „Prima dată a fost dificil. După al doilea anevrism mi s-a părut mult mai greu să rămân optimistă”, a mărturisit Emilia. Apoi a oferit și câteva imagini de pe patul de spital, locul întunecat în care a fost internată după operație.

Emilia Clarke a povestit, într-un interviu acordat publicaţiei americane The New Yorker, că se afla într-o sală de gimnastică şi a simţit o durere de cap foarte mare, după care a leşinat şi a fost dusă la spital. A fost operată de urgență pe creier şi a petrecut câteva zile la terapie intensivă, după care a început să-şi recapete capacitatea de a vorbi. Actriţa a mai trecut printr-o intervenţie chirurgicală în 2013, care a eşuat şi i-a provocat o hemoragie cerebrală aproape fatală. Ea a fost supusă unei a treia operaţii chirurgicale, în timpul căreia i s-a implantat şi o placă de titan şi care i-a lăsat o cicatrice imensă. Ulterior, actriţa s-a recuperat complet.

ARTICOLE SIMILARE

Criza din Yemen: 85.000 de copii morți din cauza malnutriției

realitatea

Alertă! Persoanele cu această grupă de sânge atrag căpușele

Andreea Damian

Margot Robbie o va interpreta pe Sharon Tate în filmul lui Quentin Tarantino

Andreea Damian

Netflix va reduce traficul în Europa timp de 30 de zile

Andreea Damian

„All I Want for Christmas Is You” i-a adus lui Mariah Carey peste 60 mil. $

Andreea Damian

Celine Dion și-a cumpărat palat zburător

Andreea Damian

Scrie un comentariu