Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Emma Thompson renunță la un film din cauza lui John Lasseter, tăticul „Toy Story”

Actrița britanică Emma Thompson a renunțat la lungmetrajul de animație Luck, după ce grupul Skydance l-a cooptat pe John Lasseter, fostul director de creație al Pixar și Disney. Decizia a fost confirmată de unul dintre agenții vedetei, potrivit Variety.

Emma Thompson și-a împrumutat pentru scurt timp vocea în animația produsă de Skydance Animation, dar a decis să renunțe la proiect, pentru că producătorul David Ellison a ales să colaboreze și cu Lasseter. Actrița le-a transmis șefilor Skydance o scrisoare deschisă prin care explică motivele care au stat la baza deciziei sale.

Cu câteva luni în urmă, John Lasseter încheia socotelile cu Pixar, unde lucrase în calitate de director de creație de la începutul anilor ’80, și cu Disney, din cauza mai multor acuzații de comportament nepotrivit, precum „atingerea fără consimţământ” a angajaţilor companiei. Realizatorul „Toy Story” şi-a cerut scuze şi a recunoscut că „a eşuat” în a insufla o cultură „a încrederii şi respectului” în studiourile sale.

Cei de la Skydance i-au acordat o a doua șansă, cu condiția să se comporte profesional și să-și ceară scuze pentru comportamentul său din trecut, cerințe stipulate și în contract. Mireille Soria, unul din directorii Paramount Pictures Animation (colaborator Skydance), a anticipat că unele actrițe vor refuza să lucreze cu el. S-a întâmplat pe 22 ianuarie, când Emma Thompson a decis, oficial, să se retragă din proiect. Actrița a recunoscut că pune astfel în dificultate regizorul și echipa de distribuție. Trei zile mai târziu, vedeta și-a prezentat motivele deciziei într-o scrisoare pe care a trimis-o șefilor Skydance, care a intrat în posesia ziarului The Times.

„După cum știți, am renunțat la producția Luck – regizată de minunatul Alessandro Carloni. Mi se pare ciudat ca voi  și compania voastră să luați în considerare angajarea cuiva cu un comportament ca al lui Lasseter (…) Îmi dau seama că situația – care implică multe persoane – este complicată”, a scris actrița.

A continuat înverșunată: „De ce ar vrea o femeie să lucreze pentru un bărbat care a pipăit femeile zeci de ani? Singurul motiv pentru care nu le mai atinge acum este că scrie în contract că trebuie să se comporte „profesional”?”.

Dar Emma Thompson continuă tirada de reproșuri. „S-a spus că John Lasseter a primit a doua șansă. Dar e plătit cu milioane de dolari să primească acea a doua șansă. Cu câți bani sunt plătiți angajații la Skydance să îi acorde lui a doua șansă?”. „Regret să a trebuit să renunț, pentru că îl iubesc pe Alessandro atât de mult și cred că este un regizor incredibil de creativ. Dar nu pot decât să fac ce simt că trebuie în această perioadă dificilă de tranziție și de creștere a conștiinței colective”, a mai spus vedeta.

Fostul director artistic al Disney Animation, John Lasseter, care şi-a părăsit postul în decembrie 2018 după acuzaţii de hărţuire sexuală, a fost cooptat la începutul acestui an de grupul Skydance pentru a conduce studiourile sale de animaţie. Decizia a fost însă aspru criticată de mişcarea „Time’s Up”, creată în contextul cazului Weinstein pentru a ajuta victimele agresiunilor sexuale şi hărţuirii.

ARTICOLE SIMILARE

Pisicile roșcate din filme o retrospectivă în cinstea lui Jones din Alien

Dora Constantinovici

În Seul toaletele publice sunt verificate zilnic în căutarea camerelor ascunse

realitatea

Melania Trump, „săptămâna modei” în Japonia

Andreea Damian

Ce religie are, de fapt, Anca Serea, mamă a șase copii

Andreea Damian

Cercetătorii au descoperit o legătură între mamele stresate și copiii supraponderali

Andreea Damian

Gestul universal de raportare a violenței domestice pe care cu toții trebuie să-l cunoaștem

Andreea Damian

Scrie un comentariu