Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Emotiile sau cum oscilam intre pozitiv si negativ

Suntem fiinte emotionale, insa modul in care ne gestionam emotiile este diferit de la o persoana la alta. In timp ce unii se lasa captivi de emotiile negative, altii prefera sa le ingroape si sa lase in prim-plan tot ce e mai frumos in viata lor.

emotiile-sau-cum-oscilam-intre-pozitiv-si-negativ1Indiferent de modul in care ne gestionam propriile emotii, acestea exista si suntem recunoscatori pentru ele, irelevanta fiind forma in care sunt imbracate. Zilnic facem cunostinta cu tot felul de emotii. Chiar daca unele ne arunca in pragul angoasei, viata fara ele ar fi un lung sir de zile uniforme, neindividualizate, monotone in tot continutul lor. Cu toate acestea, focalizarea asupra emotiilor negative ne poate impinge in fata unor impedimente in dezvoltarea noastra pe toate planurile. Putem avea impresia ca am trecut peste experientele neplacute cu care am intrat in contact intr-un anumit moment al vietii noastre, insa emotiile care si-au facut aparitia atunci pot ramane prizoniere in subconstient, trimitand semnale ce pot fi interpretate ca neavand nicio legatura cu experienta anterioara ce ne-a marcat considerabil intr-un anumit punct al vietii.

Subconstientul

De cele mai multe ori, modul in care reactionam intr-o anumita situatie poate avea legatura cu o emotie ce ne-a ramas captiva in subconstient. Acesta contine tot amalgamul de informatie referitor la ceea ce are nevoie corpul nostru, cu toate ca nu stim cum sa accesam aceste date. Astfel, dupa cum afirma dr. Bradley Nelson, „Corpul tau este atras in mod normal de lucrurile si gandurile pozitive si respinge lucrurile si gandurile negative”.

emotiile-sau-cum-oscilam-intre-pozitiv-si-negativ2Testul Balansului Corporal

O dovada a modului in care subconstientul actioneaza in planul emotiilor o constituie „Testul Balansului Corporal”. Acest exercitiu se realizeaza stand in picioare, intr-o pozitie confortabila, cu picioarele usor departate, astfel incat distanta dintre ele sa fie egala cu cea a umerilor, pozitie ce ofera echilibru corpului. In aceasta pozitie, corpul nu ramane complet nemiscat. Acesta face miscari in diferite directii pentru a se ajusta; miscari ce nu se afla sub controlul nostru constient.  Daca vei rosti o afirmatie pozitiva, coerenta si adevarata corpul tau va tinde sa se indrepte spre inainte. Pe de alta parte, daca rostesti o afirmatie negativa, incoerenta sau falsa, corpul va tinde sa se lase pe spate. De asemenea, daca ceea ce rostesti are o conotatie pozitiva, precum cuvantul „iubire”, corpul se va inclina inainte, fiind atras de energia pozitiva a acestuia. Se va intampla opusul in cazul in care cuvantul rostit este „ura”.

Elibereaza-te de tot ceea ce este mai urat, lasa frumosul sa-ti acapareze viata! Nu te lasa ghidat de vreo forma negativa de emotie ce a pus candva stapanire pe tine. Discuta despre ce te deranjeaza si lasa tot ce-ti ingreuneaza viata sa zboare departe.

ARTICOLE SIMILARE

Back to school | Tendințele de modă de adoptat indiferent de vârstă

Andreea Damian

E oficial: femeile sunt la fel de rezistente fizic cum sunt bărbații

realitatea

Reteta de toamna – supa crema de dovlecei

realitatea

Lansare de carte ⎥ „Bărbatul din spatele ceții” de Florin Irimia

Ciocîrlan

ÎMPĂCARE in showbiz-ul din România! Nimeni nu le mai dădea VREO ȘANSĂ

Jean-Luc Godard, regizorul Noului Val, la 90 ani

Ciocîrlan

Scrie un comentariu