Tabu
Image default
CULTURE HEALTH Slider

Epidemie de coronavirus: OMS declară stare de urgență la nivel global

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat urgență publică globală epidemia provocată de coronavirusul din China.

Organizația avertizează toate statele membre ale Națiunilor Unite că trebuie să trateze epidemia din China cu seriozitate, după ce 213 persoane și-au pierdut viața din cauza acestui virus misterios. „În ultimele săptămâni, am asistat la apariţia unui agent patogen necunoscut anterior, care a generat o epidemie fără precedent”, a declarat joi seară Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Geneva.

„Trebuie să acţionăm acum pentru a limita răspândirea bolii”, a precizat directorul OMS. Decizia OMS a venit după ce au început să apară cazuri de infecție la persoane care nu au călătorit în China în timpul epidemiei.

Potrivit OMS, starea de urgență se referă la „o situație serioasă, neobișnuită sau neașteptată”. Declararea stării de urgență duce la măsuri mult mai stricte în domeniul sănătății, la o creștere a finanțării în domeniul medical și la alocarea unor resurse suplimentare pentru prevenirea răspândirii bolii.

De asemenea, o astfel de decizie ar putea determina statele lumii să impună restricții asupra comerțului și libertății de mișcare a populației, cu toate că OMS de obicei face tot posibilul pentru a evita restricțiile impuse comerțului. Totodată, autoritățile naționale ar putea introduce măsuri suplimentare de scanare în aeroporturi și în alte spații publice pentru monitorizarea stării de sănătate a populației. Recomandările impuse de OMS sunt temporare și revizuite din trei în trei luni.

articol preluat de pe tabuhighlife.ro

ARTICOLE SIMILARE

Albumul delicios al lui Amy Winehouse

realitatea

Care sunt principalele calitati si defecte gasite la prieteni?

realitatea

Kylie Minogue

realitatea

Ce decolteu să alegi în funcție de tipul tău de corp

Andreea Damian

Tot ce trebuie să știi înainte de devii roșcată

Andreea Damian

Cum arată și cu ce se ocupă acum Nadine, după ce a renunțat la televiziune

Andreea Damian

Scrie un comentariu