Tabu
LIFESTYLE Slider

Cine e Tammie Jo Shults, femeia care a evitat o catastrofă aviatică

Tammie Jo Shults

Tammie Jo Shults este eroina zborului 1380 al companiei Southwest Airlines ce a aterizat de urgenţă, marţi, la Philadelphia. În vârstă de 56 de ani, aceasta a evitat o catastrofă aviatică, după ce unul dintre cele două motoare a explodat.

„Avem o parte a avionului avariat, aşa că va trebui să încetinim puţin”, a spus calm Tammie Jo Shults către controlorii de zbor, de la manșa aeronavei Boeing 737-700.

La scurt timp după accident a apărut înregistrarea comunicării dintre pilotul Tammie Jo Shults și operatorii din turnul de control. Înregistrarea a devenit virală pe internet.

https://www.youtube.com/watch?v=fASCzgKS0Qg

Mamă a doi copii, Tammie Jo Shults a trebuit să lupte toată viaţa pentru a pătrunde în această lume a bărbaţilor. „Ştia că trebuie să muncească mai mult decât oricine altcineva, a făcut-o pentru ea însăşi şi pentru toate femeile care luptă pentru o şansă”, spune Cindy Foster, o fostă colegă de facultate, citată de „Kansas City Star“.

Potrivit acesteia, Shults a întâmpinat o mulţime de piedici din cauza faptului că era femeie. Iniţial nu a trecut testul Forţelor Aeriene americane pentru a deveni pilot, dar a fost admisă ulterior de Marina americană.

Potrivit Reuters, ea a fost, de asemenea, una dintre primele femei care a zburat cu avionul american F-18 Hornet, un avion de luptă multi-rol american, înainte de a deveni instructor şi a părăsi Marina în 1993 pentru a se alătura Southwest Airlines.

Avionul care decolase marți de pe aeroportul La Guardia, din New York şi se îndrepta către Dallas, Texas, cu 148 de oameni la bord, a suferit o explozie în zbor la unul din motoare. O persoană a murit şi alte şapte au primit îngrijiri medicale. O fereastră, aripile şi fuzelajul au fost afectate în urma acestui incident.

ARTICOLE SIMILARE

Cum ne păstrăm silueta, fără a face antrenamente obositoare?

realitatea

7 cele mai frumoase romane ale secolului XX (P)

Andreea Damian

Mara Wilson din „Matilda”, mărturisiri dureroase despre lupta cu depresia

Andreea Damian

„Ginerele” Andreei Esca, rupt cu bătaia la Mamaia. Alexia Eram a asistat îngrozită

Andreea Damian

Ce l-a determinat pe Kanye West să se distanțeze de politică

Andreea Damian

Cum sa realizezi un machiaj de mireasa perfect

realitatea

Scrie un comentariu