Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Cine e Tammie Jo Shults, femeia care a evitat o catastrofă aviatică

Tammie Jo Shults este eroina zborului 1380 al companiei Southwest Airlines ce a aterizat de urgenţă, marţi, la Philadelphia. În vârstă de 56 de ani, aceasta a evitat o catastrofă aviatică, după ce unul dintre cele două motoare a explodat.

„Avem o parte a avionului avariat, aşa că va trebui să încetinim puţin”, a spus calm Tammie Jo Shults către controlorii de zbor, de la manșa aeronavei Boeing 737-700.

La scurt timp după accident a apărut înregistrarea comunicării dintre pilotul Tammie Jo Shults și operatorii din turnul de control. Înregistrarea a devenit virală pe internet.

https://www.youtube.com/watch?v=fASCzgKS0Qg

Mamă a doi copii, Tammie Jo Shults a trebuit să lupte toată viaţa pentru a pătrunde în această lume a bărbaţilor. „Ştia că trebuie să muncească mai mult decât oricine altcineva, a făcut-o pentru ea însăşi şi pentru toate femeile care luptă pentru o şansă”, spune Cindy Foster, o fostă colegă de facultate, citată de „Kansas City Star“.

Potrivit acesteia, Shults a întâmpinat o mulţime de piedici din cauza faptului că era femeie. Iniţial nu a trecut testul Forţelor Aeriene americane pentru a deveni pilot, dar a fost admisă ulterior de Marina americană.

Potrivit Reuters, ea a fost, de asemenea, una dintre primele femei care a zburat cu avionul american F-18 Hornet, un avion de luptă multi-rol american, înainte de a deveni instructor şi a părăsi Marina în 1993 pentru a se alătura Southwest Airlines.

Avionul care decolase marți de pe aeroportul La Guardia, din New York şi se îndrepta către Dallas, Texas, cu 148 de oameni la bord, a suferit o explozie în zbor la unul din motoare. O persoană a murit şi alte şapte au primit îngrijiri medicale. O fereastră, aripile şi fuzelajul au fost afectate în urma acestui incident.

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 17 aprilie!

realitatea

Jean Claude Van Damme, dans viral pe piesa celor de la Morandi

Tabu Tabu

Drama dansatoarei Loredanei! Vezi ce speranta le-a mai ramas parintilor

Cu cine au petrecut Paștele în izolare Smiley și Gina Pistol

Tabu Tabu

Dakota Johnson a lansat un podcast pentru a sprijini victimele abuzurilor sexuale

Andreea Damian

Robbie Williams, gest obscen la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal 2018

Andreea Damian

Scrie un comentariu