Home > Lifestyle > Cine e Tammie Jo Shults, femeia care a evitat o catastrofă aviatică

Cine e Tammie Jo Shults, femeia care a evitat o catastrofă aviatică

Tammie Jo Shults

Tammie Jo Shults este eroina zborului 1380 al companiei Southwest Airlines ce a aterizat de urgenţă, marţi, la Philadelphia. În vârstă de 56 de ani, aceasta a evitat o catastrofă aviatică, după ce unul dintre cele două motoare a explodat.

„Avem o parte a avionului avariat, aşa că va trebui să încetinim puţin”, a spus calm Tammie Jo Shults către controlorii de zbor, de la manșa aeronavei Boeing 737-700.

La scurt timp după accident a apărut înregistrarea comunicării dintre pilotul Tammie Jo Shults și operatorii din turnul de control. Înregistrarea a devenit virală pe internet.

Mamă a doi copii, Tammie Jo Shults a trebuit să lupte toată viaţa pentru a pătrunde în această lume a bărbaţilor. „Ştia că trebuie să muncească mai mult decât oricine altcineva, a făcut-o pentru ea însăşi şi pentru toate femeile care luptă pentru o şansă”, spune Cindy Foster, o fostă colegă de facultate, citată de „Kansas City Star“.

Potrivit acesteia, Shults a întâmpinat o mulţime de piedici din cauza faptului că era femeie. Iniţial nu a trecut testul Forţelor Aeriene americane pentru a deveni pilot, dar a fost admisă ulterior de Marina americană.

Potrivit Reuters, ea a fost, de asemenea, una dintre primele femei care a zburat cu avionul american F-18 Hornet, un avion de luptă multi-rol american, înainte de a deveni instructor şi a părăsi Marina în 1993 pentru a se alătura Southwest Airlines.

Avionul care decolase marți de pe aeroportul La Guardia, din New York şi se îndrepta către Dallas, Texas, cu 148 de oameni la bord, a suferit o explozie în zbor la unul din motoare. O persoană a murit şi alte şapte au primit îngrijiri medicale. O fereastră, aripile şi fuzelajul au fost afectate în urma acestui incident.

Articole asemanatoare
avion
Primul avion electric a fost testat cu succes în Canada
Schimbări climatice: Companiile aeriene acuzate de ipocrizie
bebelușii
O companie aeriană ne încurajează să fim mai puțin toleranți cu bebelușii care călătoresc pe avion
pijamale
Pijamale în avion: ținuta perfectă pentru călătorii

Comenteaza acest articol

Cine e Tammie Jo Shults, femeia care a evitat o catastrofă aviatică

by Andreea Damian   1 min
0