Home > Agenda > stiri > Escală la Portofino

Escală la Portofino

Dacă te-a fascinat mirosul de escapadă al parfumului Dior Escale A Portofino sau dacă te-a inspirat ultima vacanță a Madonnei (în compania familiei, a noului iubit și a prietenilor ei Domenico Dolce și Stefano Gabbana, care au sărbătorit-o de ziua ei cu un tort imens și plin de calorii), ei bine, Portofino poate fi destinația ta de vacanță în luna septembrie, sau octombrie.

Portofino a fost fondat de romani, și se numea Portus Delphini, datorită coloniilor de delfini care acostau aici (știau unde să vină!). La origine un sat de pescari, Portofino a fost menționat de-a lungul timpului în diverse scrisori și cărți de călătorie, a trecut pe rând de la Republica Genoveză la cea a Florenței, a Regatului Sardinia (1815) și în 1861 în Regatul Italiei (unde a ,,rămas’’ până acum).

La sfârșitul secolului 19 satul Portofino, devenit între timp port, a început încet-încet să fie ,,asediat’’ de turiști englezi. Clima perfectă, mâncarea impecabilă, marea, atmosfera de vacanță perpetuă i-a fermecat pe vizitatori, astfel încât la mijlocul anilor ’50 a devenit una dintre destinațiile boeme și chic de vacanță a celebrităților.

Cafenele și restaurante cu fructe de mare, cluburi și buticuri, yachturi acostate în larg și în port, o atmosferă perfectă de vacanță a la Italiano. Poți călători cu avionul până la Genova și de acolo să închiriezi o mașină, peisajul de pe drum este superb. Plajele sunt impecabile, iar după o săptămână petrecută aici vei dori să te întorci, pronto!

Articole asemanatoare
MUST SEE: Milano
MUST SEE: Cairo
MUST SEE: Eilat
MUST SEE: Dubrovnik

Loading...

Comenteaza acest articol

Escală la Portofino

by realitatea   1 min
0