Home > Lifestyle > Stiri > Eseu despre iubire

Eseu despre iubire

TUDOR, ERIC, MATEI, GABI, ALEX, LUCA…
Dacă nu ar fi așa cum este, ar fi altfel. Te-ai trezi dimineața, ți-ai face o cafea, ai intra rapid la duș, după care ți-ai face aranjamentul vestimentar obișnuit. Ar fi o altă zi a săptămânii, una ca toate celelalte. Doar că ai trăi într-un univers unde, dacă-ți dorești un bărbat, e al tău. Săptămâna asta ai o relație cu Eduard, să zicem, după aceea o săptămână te absoarbe munca, dar îl vezi pe Andrei traversând în fugă și te îndrăgostești. Bineînțeles, Andrei te place și patru zile ești cu el într-o minilună de miere. Nu prelungești acest statut pentru că l-ai întâlnit pe Marius care ți-a livrat prânzul la birou și v-ați îndrăgostit. Cu Marius petreci mai mult timp pentru că ai concediu și vă odihniți împreună la munte. Înapoi acasă, îți pică cu tronc noul vecin, Victor. Relația cu el durează câteva luni pentru că ai citit într-o revistă că relațiile stabile sunt trendy și, în plus, stați ușă-n ușă. șefa te trimite în delegație și aici îl cunoști pe Dan care te cucerește instantaneu. Îi oferi zece zile din existența ta și asta face și el. În lift dai nas în nas cu Dragoș, actorul tău român preferat. Te fascinează de mai bine de cinci ani, așa că îi faci cu ochiul și gata, e al tău.
Ajungi pe coperțile revistelor mondene, călătorești cu el și îi faci prăjituri diete­tice timp de șapte săptămâni. Pe Claudiu îl cunoști pe Internet, nu faci nicio pasiune, doar că vă înțelegeți foarte bine și vorbiți ore în șir. Întâmplător, vă regăsiți unul lângă celălalt în trafic și, zbang, vă îndrăgostiți. Povestea ține trei săptămâni. După care urmează Tudor, Eric, Matei, Gabi, Mihai, Alex, Luca, Cristi, Mircea, ștefan, un alt Tudor, Ionuț, Bogdan, Lucian și încă vreo câțiva pe care nu mai știi cum îi cheamă.
Pe toți i-ai iubi cu adevărat. și ei pe tine. Gelozie? Nu, în universul acesta n-ar putea exista așa ceva. Toată lumea ar fi pregătită să ofere dragoste tuturor. Nu i-ai părăsi tu pe ei, ci împreună ați decide să vă îndrăgostiți din nou, de altcineva.

NU-I AÅžA CĂ NU IEÅžIM LA O CAFEA?
Dacă universul acesta ar exista, ar trebui să renunțăm la multe lucruri. Gândește-te: n-ar mai exista ciocolata, comediile romantice, amicii optimiști, cocteilurile în exces, revistele cu sfaturi pentru celibatari, tonele de literatură și de poezie de jale, rafturile întregi de cărți despre „ce să faci ca să…”. Pentru că nimeni nu s-ar mai simți respins. Dar dacă totul ar curge pe o bandă rulantă și n-ai depune niciun efort ca să cucerești pe cineva sau n-ai fi niciodată respins, atunci poate că lucrurile ar fi un pic prea monotone. E confortabil, dar știm cu toții că dragostea n-are nicio legătură cu confortul. Așa că bucură-te când un mocofan te respinge, când tipul din metrou refuză să flirteze și actorul tău preferat nici nu îți reține numele. Nu ar avea niciun farmec dragostea dacă ar fi la picioarele tale și nu ai face niciun efort să o atingi.Loading...

2 Responses

  1. Emil

    Nu cred ca merita sa-ti faci pe viata un tatuaj care oricum nu poti sa-l vezi decat in oglinda sau sa serveasca drept pilda altora. Cred ca poti fi fidel tuturor partenerilor avuti.

Comenteaza acest articol

Eseu despre iubire

by admin   2 min
2