Tabu
Image default
CULTURE Slider

Eseurile lui Montaigne ⎪ Gabriel Liiceanu în dialog cu Vlad Russo

Joi, 11 februarie, de la ora 19:30, pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas va avea loc un eveniment online inedit: un dialog între Gabriel Liiceanu și Vlad Russo, având ca subiect cartea întâi a Eseurilor lui Montaigne. 

Cu prilejul apariției unei noi traduceri semnate de Vlad Russo a Eseurilor lui Montaigne, care beneficiază de o prefață semnată de Michel Onfray, în cadrul seriilor de întâlniri online de la Humanitas, va avea loc joi, 11 februarie, de la ora 19:30, un dialog între Gabriel Liiceanu și Vlad Russo. 

La 50 de ani de la prima publicare integrală a Eseurilor lui Montaigne în limba română, Editura Humanitas oferă cititorilor o nouă traducere a acestei opere fundamentale. 

Noua versiune, deopotrivă riguroasă și firească, urmărește să-l aducă pe Montaigne mai aproape de spiritul vremii noastre, oferindu-i cititorului o adevărată bucurie a lecturii. Ea este programată să apară în trei volume, fiecare cuprinzând câte o carte a Eseurilor.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas, precum și pe canalul de Youtube Humanitas: https://bit.ly/Humanitas-YouTube. Înregistrarea audio va fi ulterior disponibilă pe contul de Soundcloud al editurii: https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.

…O carte de citit și recitit, iar și iar, deopotrivă în amănunt și în ansamblu, dar totodată, și mai ales, în diferite momente ale vieții. Montaigne e mereu prezent spre a ne aminti că, dincolo de módele care au îmbălsămat nenumărați filozofi de-a lungul secolelor, pe mulți chiar în timpul vieții, o filozofie care ne învață că «marea capodoperă a omului este să trăiască așa cum se cuvine» – sau, ca în ultimele rânduri ale genialei sale opere, că «este o desăvârșire absolută și aproape divină a ști să te bucuri cu adevărat de faptul că exiști» —, o asemenea filozofie va dăinui cât vor mai exista oameni care se întreabă ce e de făcut pentru ca, tocmai, să trăiască așa cum se cuvine… Răspunsul se află în Eseuri. 

— Michel Onfray

Cartea este disponibilă în librării, online și pe Librăria Humanitas aici: https://www.libhumanitas.ro/eseuri-cartea-intai-montaigne… Răsfoiți câteva pagini: https://humanitas.ro/humanitas/carte/eseuri

ARTICOLE SIMILARE

Gestul impresionant făcut de Jon Bon Jovi pentru bugetarii americani

Andreea Damian

De ce alergarea cu telefonul mobil în mână este o practică riscantă

Andreea Damian

Actrița Sandra Bullock declară că și ea este o victimă a hărțuirii sexuale

Andreea Damian

Masca ar putea avea o continuare, cu un personaj feminin în rolul principal

Andreea Damian

„Victorie” pentru Britney Spears: a ieșit de sub curatela tatălui ei

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 7 februarie

realitatea

Scrie un comentariu