Tabu
lifestyle

‘ Este relaxant să creezi un loc în care nu există o luptă continuă pentru drepturi’

Tabu.ro: Cum ți-a venit ideea să faci benzi desenate cu tematică gay?

PF: Am lucrat câțiva ani în industria mainstream de benzi desenate și mereu simțeam că vocația mea e alta. În linii mari, simțeam că în calitate de artist gay, aș fi mai împlinit dacă aș lucra pentru un public gay. În plus, intuiția mea era că industria mainstream oferă prea puține supape creative pentru lumea gay.

Tabu.ro: Melanjul tău urban și de sci-fi și fantasy devine habitatul unor personaje foarte carismatice. Cum se nasc personajele lui Patrick Fillion?

PF: Camili-Cat este una din creațiile mele cele mai vechi, aveam 12 ani când l-am creat și n-a mai plecat de la mine de atunci. E o imagine a mea în oglindă, prin el am putut explora aspecte ale propriei sexualități, așa că pot să spun că a fost un personaj terapeutic. Naked Justice e mai puțin serios decât Camili-Cat. Este eroul mereu gata de sex, dotat cu un simț exagerat al umorului. Iar Zahn, din seria mea cu barbari gay, suferă de o formă de amnezie, tot ce știe este că este barbar și că iubește bărbații. Aventurile lui Zahn mi-au dat ocazia să aduc un tribut eroilor copilăriei mele, de la Conan la Stăpânii Universului.

Tabu.ro: Cum arată portretul robot al unui supererou gay?

PF: Supereroii gay nu se tem de o luptă corp la corp și vor lupta mereu pentru dreptate. Nu sunt un adept al substraturilor politice sau de activism gay din poveștile cu supereroi gay, dar uneori este suficient dacă un supererou aduce doza de divertisment cerută de public și se luptă pentru o cauză, fie și numai lupta binelui cu răul.

Am crescut citind benzi desenate cu supereroi. Corpurile musculoase la care am fost expus în benzile desenate nu îmi sunt străine, iar intuiția mi-a spus mereu că aventurile prin care aceștia trec le dau condiția fizică de invidiat. În plus, dacă vorbim de corpul bărbatului, da, îmi place să supradimensionez trăsăturile masculine, pentru că mi se par incredibil de frumoase. Pentru mine, asta este artă.

Tabu.ro: Pe ce erou de benzi desenate ai vrea să-l vezi într-o ipostază gay?

PF: Eu cred cu tărie că fiecare personaj de benzi desenate își are propriul drum. În consecință, un scenariu gay ar trebui să fie plauzibil și natural. Cred că există alegeri gay la Batman și la Robin, având în vedere apropierea și istoria lor împreună. Cred că ar fi super să luăm un personaj bine stabilit în cultura populară, cum este cazul lui Batman și să creăm un scenariu gay, dar ar trebui să fie plauzibil și realist, ceva la care nici personajul să nu se aștepte.

Tabu.ro: Lumea personajelor tale gay este una în care discriminarea antigay nu există.

PF: Așa este. Benzile desenate sunt fantezii. Nu încerc să spun că personajele mele nu întâmpină opoziție, dar îmi place să le ofer cititorilor o formă de divertisment care să nu aibă de a face cu viața lor cotidiană. Supereroii mei gay sunt acceptați pentru ceea ce sunt, trăiesc în condiții de libertate și egalitate. Este relaxant să creezi un loc în care nu există o luptă continuă pentru drepturi, așa cum se întâmplă în viața reală. Benzile mele desenate sunt o formă de escapism gay, atât pentru mine, cât și pentru cititorii mei.

 

ARTICOLE SIMILARE

SANI mariti considerabil prin hipnoza!

EXCLUSIV: Vezi MENIUL de nuntă al lui Connect-R şi al Mishei!

Adele, din nou pe locul 1 + Juriul de la “The Voice” UK

realitatea

ANDREEA MARIN s-a intors …acasa la BANICA – haituita de paparazzi, primul ACCIDENT!!! Sa ne-amintim de LADY DI!

American Pie revine!

Opera Română aduce spectacolul în stradă

realitatea

Scrie un comentariu