Tabu
Image default
CULTURE

Eurovision România. Peste 80 de piese au intrat în preselecţie

Ediţia din acest an a Selecţiei Naţionale a atras 84 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România.

Sebastian Ferenț, Laura Coroianu, Bogdan Stratulă, John Varbiu, Alin Vaida, Mihai Predescu și regizorul proiectului României vor juriza piesele înscrise. Finaliștii vor fi anunțați pe 17 decembrie, iar marea finală va avea loc pe 11 februarie, în București.

Pe14 noiembrie 2022, Televiziunea Română a lansat campania de înscrieri pentru Selecția Națională, iar 11 decembrie, a fost ultima zi în care compozitorii au avut posibilitatea să intre în competiție.

Conform regulamentului, preselecţia pieselor participante la concurs va avea loc în perioada 14 – 16 decembrie 2022, când fiecare dintre acestea va fi audiată de juriul de specialitate. Un compozitor poate avea mai multe piese în concurs, dar interpretate de artişti diferiţi.

Membrii juriului vor selecta un număr de 12 piese pentru marea finală, pe care le vom afla pe 17 decembrie. Lista finală va fi publicată pe 19 decembrie, după etapa eventualelor contestații.

După ce a ocupat primul loc la concursul organizat la Torino în luna mai a acestui an, Ucrainei i-a fost retras în luna iunie dreptul de a găzdui cea de-a 67-a ediţie a concursului Eurovision de către Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), întrucât condiţiile de securitate nu pot fi respectate în Ucraina după ce această ţară a fost invadată de Rusia pe 24 februarie.

Din cauza războiului, Ucraina nu poate organiza competiția de anul viitor, astfel că țara gazdă a ESC 2023 va fi Marea Britanie. Evenimentul va avea loc la Liverpool: cele două semifinale, pe 9 şi 11 mai 2023, şi marea finală, pe 13 mai 2023.

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 7 iulie!

realitatea

Ronaldo, noul ambasador la PokerStars!

SF. DUMITRU in traditii si obiceiuri

Premiile Emmy 2021 | The Crown, marele câștigători. Lista completă a premiaților

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Vedete nascute pe 26 august!

realitatea

Scrie un comentariu