Home > beauty > Evelyn Lauder, cocreator al fundiţei roz, a murit

Evelyn Lauder, cocreator al fundiţei roz, a murit

Estée Lauder Companies Inc. (ELC) a anunţat astăzi decesul doamnei Evelyn H. Lauder, Senior Corporate Vice President şi Head of Fragrance Development Worldwide, la vârsta de 75 de ani în urma complicaţiilor de cancer ovarian de natură non-genetică. Doamna Lauder a decedat la 12 Noiembrie, în reşedinţa sa din New York alături de familie.

A lăsat în urmă familia apropriată: soţul Leonard A. Lauder, Chairman Emeritus al Estée Lauder Companies; fiul William, Executive Chairman al Estée Lauder Companies; fiul Gary, Managing Director al Lauder Partners LLC, şi soţia sa Laura, General Partner al Lauder Partners; şi cei cinci nepoţi.

“Mama mea a dus mai departe valorile bunicii mele, Doamna Estee Lauder,” a spus William Lauder. “Mama şi tatăl meu au fost atât parteneri de viaţă, cât şi parteneri de afaceri. împreună au dezvoltat cultura Companiilor Estee Lauder, şi pe parcursul copilăriei noastre, mama a fost sursa noastră de inspiraţie şi stâlpul nostru de rezistenţă. împreună cu familia şi Companiile Estee Lauder comemorăm frumoasă persoană care a fost Evelyn Lauder”

în numele Companiei, Preşedintele şi Chief Executive Officer Fabrizio Freda a spus, “Evelyn a întruchipat inima şi sufletul Companiilor Estee Lauder. A fost unul din pricipalii arhitecţi ai viziunii, valorilor şi culturii noastre. Era dinamică, inteligentă, creativă, extrem de caldă, generoasă şi cu o abilitate inascuta de a face conexiuni cu oamenii. Entuziasmul dânsei era contagios”

Contribuţiile sale valoroase în evaluarea tendinţelor modei precum şi în identificarea faptului că nevoile consumatorului sunt în continuă schimbare, au influenţat abordarea unor metode inovatoare în ceea ce priveşte îngrijirea tenului, produsele de machiaj şi cele de parfumerie. Contribuţiile semnificative pe care le-a adus educaţiei şi dezvoltării noilor produse poziţionează Companiile Estee Lauder ca lider global în industrie. Anul 1968 a marcat momentul în care Compania a demarat activitatea creativă pentru ceea ce urma să devină Clinique, iar doamna Lauder a fost cea care a dat numele companiei şi a fost prima purtătoare a popularului halat alb, devenind primul Director de Training al brand-ului.

Doamna Lauder a devenit cunoscută publicului prin intermediul intiativelor de informare globală în pivinţa sănătăţii femeilor, fiind inspirată din experienţa personală, în urma diagnosticării de cancer la sân cu stadiu incipient. în 1992, a co-creat Pink Ribbon (fundiţa roz), cunoscută ca fiind simbolul mondial al sănătăţii sânului, astfel lansând Campania Estée Lauder Companies Breast Cancer Awareness (BCA) (www.bcacampaign.com). în fiecare an, Campania BCA strânge fonduri prin intermediul brand-urilor sale, ale angajaţilor şi partenerilor de retail de pretutindeni pentru a susţine cercetarea cancerului la sân. în 1993, Doamna Lauder a fondat The Breast Cancer Research Foundation (BCRF) care susţine prin fonduri importante cercetătorii din lumea întreaga. BCRF (www.bcrfcure.org) a strâns mai mult de $350 milioane şi susţine 186 de cercetători la nivel global.


Comenteaza acest articol

Evelyn Lauder, cocreator al fundiţei roz, a murit

by   2 min
0