Tabu
Image default
CULTURESlider

Evenimente culturale de Ziua României

Atât instituțiile publice de cultură, cât și cele private organizează, cu ocazia Zilei Naționale a României, evenimente cu caracter artistic. Vă invităm, în cele ce urmează, să descoperiți câteva dintre acestea.

1. Cu tricolorul la vedere

În cadrul serilor Folk lângă șemineu, Maria Gheorghiu și pianistul Radu Grațianu continuă tradiția ultimilor ani și oferă publicului evenimentul Cu tricolorul la vedere.Spectacolul se desfășoară online, pe canalul de YouTube al artistei, începând cu ora 20:00. Un concert ca o lecție de istorie, care adună laolaltă optsprezece cântece de poveste.

2. Gala Premiilor Operelor Naţionale

Opera Naţională Română Iaşi difuzează Gala Premiilor Operelor Naţionale, o ediție specială de Centenar, care va începe la ora 18:30. Evenimentul va putea fi urmărit pe site-ul instituției, www.operaiasi.ro.

La această gală, desfășurată pe 9 octombrie 2018, în cadrul căreia au fost premiați artiștii lirici români ai stagiunii 2017-2018, au participat mari personalități artistice ale scenelor internaţionale, printre care soprana Patrizia Ciofi, tenorul Fabio Armiliato și soprana Chiara Giudice.

3. Tribut Maria Tănase 

Filarmonica Sibiu, dirijată de Simona Strungaru, a pregătit un program alcătuit din adaptări simfonice ale unor piese tradiționale româneşti. Concertul este transmis în direct pe canalul de Youtube şi pagina de Facebook a filarmonicii, de la ora 19:00  Conceptul, intitulat Tribut Maria Tănase, o are în prim-plan pe solista Irina Sârbu.

4.  20 de ani de Cărtureşti

Până pe 6 decembrie, cartureşti.ro şi editurile partenere organizează MiniStory, un târg de carte online pentru copii. Discuţiile dintre copii şi invitaţi vor fi transmise live pe paginile de Facebook ale librăriilor Cărtureşti şi ale editurilor participante.

5. Bucharest Best Comedy Film Festival

A doua ediţie a Bucharest Best Comedy Film Festival se va desfăşura în perioada 1-10 decembrie, marcând o premieră în lumea festivalurilor de film. Este primul festival de film care va putea fi urmărit atât pe un canal de televiziune, ComedyEst, cât şi pe platforma Digi online.

6. Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța organizează  a 46-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului. Programul include 15 evenimente, printre care și două premiere. Pe 1 decembrie, de la ora 18:30, puteți viziona spectacolul La mulți ani, România mea! în foyer-ul teatrului.

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie cu Sorin Onisor – Moldova (episodul 2)

realitatea

Premiile BAFTA 2020: Filmul cu cele mai multe nominalizări

Andreea Damian

De ce nu vrea Alexandru Ciucu să-și lase fiicele să locuiască cu mama lor

Andreea Damian

Guvernul a adoptat ordonanța prin care programul “Prima Casă” s-a transformat în “Noua Casă”

Tabu Tabu

Schimbare-șoc pentru Dorian Popa. Decizia a ajuns în Monitorul Oficial

Andreea Damian

Dragoste în vremea coronei. Un nou film produs de Michael Bay

Ciocîrlan

Scrie un comentariu