Home > Sex-Relatii > Evită o sarcină nedorită: “Planifică neprevăzutul”

Evită o sarcină nedorită: “Planifică neprevăzutul”

Deoarece mai sunt câteva zile până la vacanța de iarnă, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală din România (SECS), prin intermediul campaniei „Planifică Neprevăzutul!”, atrage atenția asupra unei realități de care trebuie să țină cont orice persoană cu viață sexuală activă.

Vacanța înseamnă relaxare și distracție dar și un moment în care, feriți de stresul activităților cotidiene, oamenii întrețin mai multe contacte sexuale decât în mod obișnuit și uită de multe ori de contracepție.

De aceea, „Planifică Neprevăzutul!” recomandă utilizarea continuă a metodelor contraceptive eficiente și în perioada vacanței, iar în cazul în care acestea fie lipsesc, fie eșuează, contracepția de urgență trebuie să fie la îndemână.

„Contracepția de urgență este singura metodă care, utilizată în maximum 72 de ore de la un contact sexual neprotejat, poate preveni instalarea unei sarcini. Eficiența metodei este de 95% dacă este administrată în primele 24 de ore de la „accident” și scade la 85% la 24-48 de ore și la 58% în intervalul 49-72 de ore”, explică Dr. Mirela Popa, medic primar obstetrică-ginecologie.

Campania „Planifică Neprevăzutul!”este susținută prin platforma online www.planificaneprevazutul.ro, menită să ofere tuturor celor interesaţi, în special femeilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 49 de ani, informații corecte și utile despre contracepția de urgență.

Sursa foto: cugetliber.ro


Loading...

Comenteaza acest articol

Evită o sarcină nedorită: “Planifică neprevăzutul”

by   1 min
0