Home > Agenda > Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Abi Weeds, fiica fondatoarei Essential Care

Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Abi Weeds, fiica fondatoarei Essential Care

Cum a început istoria Essential Care?
La începutul anilor ’80, mama încerca să descopere un remediu natural pentru că eu, copil fiind, aveam o problemă cu pielea. Nimic din ceea ce prescrisese medicicul nu funcționase, prin urmare mama mea a creat niște creme din plantele pe care le avea în grădină, iar acestea chiar au funcționat. Ea a continuat să facă diverse creme din plante medicinale, iar oamenii au început să o întrebe… poți să faci ceva și pentru părul meu sau pentru piele, pentru că nu găsesc nimic care să funcționeze… Încet, încet, mama a creat întreaga gamă de produse. După aproape 20 de ani, mama se gândea să se retragă, era greu să găsească ingredinte organice. Atunic, eu i+am spus că nu poate să se retragă, produsele sunt prea bune, iar oamenii au nevoie de ele. Până în 2004, am certificat toate produsele noastre organice, iar primul șampon organic certificat din lume a fost al nostru și apoi a devenit cel mai bine vândut produs al nostru. Mama a creat primele produse pe masa din bucătărie, iar acum avem 10 oameni angajați și exportăm în 10 țări europene.

Å¢i se pare greu să lucrezi cu mama ta?
Ei bine, câteodată da. Ca fiecare afacere de familie, are suișuri și coborâșuri, dar are și avantaje, împărtășim idei. Pentru mama este un vis devenit realitate, iar eu sunt mândră de ea, este o persoană remarcabilă.
De ce crezi că principiile organice au început să fie foarte importante pentru oameni?
În primul rând, este important pentru că produsele organice nu conțin chimicale, arome artificiale sau conservanți. Ingredientele organice, așa cum este de exemplu uleiul de avocado, sunt foarte bune pentru piele, ele chiar funcționează ca antioxidanți pentru piele. Ingredientele produselor pe care le folosim pe piele pătrund în corp, unele persoane înțeleg mai greu acest lucru. Noi avem grijă ca totul să fie în spiritul eco. Totul este reciclabil, avem grijă ca și ambalajul să fie reciclabil. Suntem foarte responsabili. Am grijă ca totul să fie produs în Europa și am luat decizia să nu exportăm în SUA sau Asia din cauza distanțelor lungi care implică poluare. Poate atunci când vom avea posibilitatea să producem acolo, lucrurile se vor schimba. În acest moment, nu ar fi în spiritul eco.

Trăiești urmând aceste principii organice?
Absolut, și fetița mea la fel. Multe femei încep să folosească produse organice atunci când sunt însărcinate, apoi pentru copii și așa încep să trăiască sănătos.

Essential Care a câștigat premiul întâi în 2008 pentru Natural Beautz, iar anul acesta premiul doi. Cum a afectat acest lucru compania?
Cred că unul dintre motivele pentru care am primit această recunoaștere este campania noastră de a menține standardele ridicate. Unele dintre companiile producătoare pretind că au produse organice, dar din păcate nu este adevărat, și nimeni nu controlează acest lucru. Noi milităm pentru reglementări în acest domeniu și probabil din acest motiv suntem din nou printre primii 20 anul acesta.

Cine cumpără produse organice?
Acum câțiva ani, clienții noștri erau oameni care nu puteau folosi nimic existent pe piață, și ajungeau la noi în ultimă instanță. Acest fapt s-a schimbat de-a lungul anilor, majoritatea a început să evite produsele care conțin chimicale, a început să fie preocupată de mediu și aleg varinata sănătoasă. În general sunt femei în jurul vârstei de 20 de ani, dar nu numai.

Folosiți conservanți? Ce fel de apă folosiți?
Da, un amestec de plante, dar sunt unele produse pentru care nu avem nevoie de conservanți. Folosim apă filtrată, pură, fără bacterii, foarte important pentru conservarea produselor.

Cea mai mare realizare a ta este ….
…. faptul că am avut multe “prime lucruri”, ca primul șampon sau prima cremă certificate organic.

Cea mai mare amenințare din punctul tău de vedere este…
… că pe piață sunt tot felul de pretinse produse organice, iar oamenii devin neîncrezători.

Cum ți se pare piața din România?
Foarte bună, oamenii de aici au tradiție în folosirea remediilor naturale.
 
 


Comenteaza acest articol

Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Abi Weeds, fiica fondatoarei Essential Care

by realitatea   3 min
0